Hotelreview: Yust Antwerpen

Redactie Lonely Planet

Overnacht in een jong en duurzaam hotel dat zijn steentje bijdraagt aan het milieu.

Waar verblijf ik?

Op wandelafstand van station Antwerpen-Berchem, tegenover Stadsbrouwerij De Koninck. Het gloednieuwe hotel, hostel en longstay-verblijf in één is gevestigd in een oud, industrieel pand. Deze eerste vestiging van YUST is geheel verbouwd en heeft een splinternieuwe aanbouw, ontworpen door het bekroonde POLO Architects. Het hele hotel staat in het teken van duurzaamheid, van het menu tot de inrichting. Iedere vestiging is te herkennen aan zijn “groene muur”: een muur vol planten die meerdere verdiepingen beslaat, van begane grond tot dak, met een vernuftig irrigatiesysteem.

Elke kamer heeft een unieke inrichting | Foto: met dank aan YUST

Hoe zit mijn kamer eruit?

Er is een ruime keuze uit kamers, dus vrijwel iedere reiziger kan er terecht. Boek een eenpersoonsbed op een slaapzaal als je reist op een budget of een vierpersoons-familiekamer als je reist met kinderen. Ben je met een gezelschap van twee personen, dan kun je kiezen uit verschillende tweepersoonskamers of -suites. Iedere kamer heeft een unieke inrichting en grote ramen waar veel daglicht doorheen valt. YUST staat voor Young Urban Style, iets wat je in het hele hotel goed terugziet.

Wat is er te doen?

Voor vertier hoef je niet ver te reizen. Boek bij de receptie een tour bij De Koninck en leer alles over de beroemde bieren of proef er een op het terras. Loop in 10 minuten naar PAKT, een voormalig industrieel terrein waarin nu creatieve start-ups, cafeetjes en restaurants zitten. Bij mooi weer kun je afzakken met een drankje op het dakterras van het hotel zelf, of kruip bij slechter weer dichter bij de fire pit op de begane grond. Voor het eerst in Antwerpen? Op de fiets ben je in 10 minuten in het centrum, maar ook de tramhalte is om de hoek.

Wat is er te eten?

YUST werkt met een food-sharingconcept waarin gezond en duurzaam eten centraal staat. Je kunt kiezen uit verschillende menu’s voor minimaal twee personen of zelf kiezen uit de kleurrijke gerechtjes. Het menu is seizoensgebonden om de beste ingrediënten te garanderen. Ook bij het uitgebreide ontbijtbuffet wordt rekening gehouden met voedselverspilling, daarom wordt bijvoorbeeld bacon alleen op aanvraag bereid.

Kamers vanaf €80; YUST.com

Openingsbeeld: Met dank aan Yust