Hotelreview: Volkshotel in Amsterdam

Redactie Lonely Planet

In Amsterdam-Oost, in het voormalige hoofdkantoor van De Volkskrant, vind je het Volkshotel. Bij binnenkomst in het hotel vind je aan je linkerhand een bar en rechts gratis flexwerkplekken. Het is hier dan ook altijd gezellig druk met werkende locals en relaxende hotelgasten.

Hoewel de Volkskrant al jaren geleden een ander thuis gevonden heeft, is de ziel van het gebouw bewaard gebleven. Zalen zijn vernoemd naar voormalige medewerksters van de krant (Truus, Fransje en Riet) en op elke verdieping zijn stukken uit de krant terug te vinden op de muren. De sfeer in het hotel is daarnaast heerlijk creatief dankzij de samenwerking met Urban Resort en omdat het hotel ook enthousiast bezocht wordt door Amsterdammers, heb je al snel het gevoel écht in Amsterdam te zijn. 

Special Room in het Volkshotel | Foto: Debbie Trouerbach, Volkshotel

Hoe ziet mijn kamer eruit?

Je kunt kiezen tussen Standard Rooms en Special Rooms. Ondanks wat de naam doet vermoeden zijn de Standard Rooms overigens helemaal niet zo standaard. Van de XS tot de XL, ze zijn allemaal stijlvol en comfortabel, met een regendouche en een heerlijk bed. De XL heeft zelfs twee badkamers, een met een douche en een met een bad, en ruimte voor vier personen. De special rooms daarentegen, zijn ook écht speciaal. Elke kamer heeft een eigen thema, van “Cabin in the Woods” tot “Bathing Bikou”. Wij sliepen in de nieuwe “The Businessman’s Trip”, ontworpen door Arno Hoogland. Van de kleurrijke tegels waar je het wapen van Amsterdam in terug kunt zien tot de ingewikkelde patronen op de muur; je raakt in deze kamer niet snel uitgekeken. 

En dan hebben we het nog niet eens gehad over het waanzinnige uitzicht over de stad, waarvan je vanuit het ruime bad voor het enorme raam kunt genieten. Laat vervolgens de beamer naar beneden zakken om vanuit bed nog even een film te kijken. Vergeet niet een drankje uit de minibar te pakken!

Wat is er te doen? 

Van alles! Er worden regelmatig workshops gegeven, in Doka kun je op weekendavonden genieten van muzikale optredens en op de achtste verdieping kun je bij Badplaats terecht voor een saunabezoek, massage of hottubsessie in de buitenlucht.

Wat is er te eten? 

Op de begane grond kun je bij Werkplaats terecht voor een lekkere kop koffie, een broodje of een borrel. Op de zevende verdieping van het gebouw vind je restaurant Canvas. ‘s Ochtends wordt daar het ontbijt geserveerd, overdag kun je er terecht voor lunch en een snack, en ‘s avonds kun je er heerlijk dineren. De kaart staat vol met goede vegetarische opties, zoals artisjok uit de oven, gepaneerde aubergine en geroosterde bloemkool, maar ook de vlees- of visliefhebber komt aan zijn trekken. Geen zorgen als je niet kunt kiezen, het menu is erg geschikt om verschillende gerechten van te delen. Als de borden leeg zijn en de magen gevuld is de avond hier overigens nog lang niet afgelopen. Blijf lekker lang hangen terwijl de DJ draait en geniet van het zicht op de stad, die zich tot in de verte uitstrekt.
volkshotel.nl 

Openingsbeeld: Debbie Trouerbach, Volkshotel