Hotelreview: The Student Hotel Berlin

Redactie Lonely Planet

Op loopafstand van Alexanderplatz in Mitte, Berlijn vind je het gloednieuwe The Student Hotel Berlin. Op Alexander- platz vind je tal van winkels en restaurants, maar het is vooral een handige locatie vanwege de vele ov-opties. Vanaf hier stap je op een S-Bahn, U-Bahn, trein, tram of bus en ben je binnen no-time overal in de stad. 

Hoe is de sfeer? 

Jong, ongedwongen en stads. Wanneer je binnenloopt zet de kleurrijke lobby meteen de toon. Links van de ingang vind je een bar met daarachter het stijlvolle restaurant en aan je rechterkant een pingpongtafel, loungebanken, werkplekken en een fitnessruimte. Medewerkers staan met een glimlach klaar om je te helpen met inchecken en je krijgt ook gelijk een zakje gummybeertjes mee zodat je meteen bekend raakt met het Berlijnse icoon: de Berliner Bär. Daarnaast worden er regelematig evenementen georganiseerd en zijn er dagelijkse sport- of yogalessen waarbij je kunt aansluiten. Wat wil je nog meer? 

Kleurrijke kamer in The Student Hotel | Foto: Sara van Geloven

Hoe ziet mijn kamer eruit?

The Student Hotel heeft kamers voor studenten, short stay-gasten en hotelgasten. We houden het hier bij de kamers voor hotelgasten, want daar valt al genoeg over te vertellen. Er zijn kamers voor elk soort gast, van de Family Room (met stapelbedden en een keukentje) tot de unieke Play Room met een waanzinnig terras. De reguliere kamers hebben in ieder geval allemaal een comfortabel bed, een moderne badkamer met regendouche, een nespresso-apparaat waarvan de koffiecups elke dag bijgevuld worden (tried and tested), een waterkoker, een werkplekje en met een beetje geluk uitzicht op de Fernsehturm. 

Wat is er te eten? 

Eten en drinken doe je op de begrane grond in The Commons, waar het menu geïnspireerd is op wereldwijde reizen. Wij waren vooral fan van de cocktails geserveerd in leuke flesjes met herbruikbare rietjes (niet onbelangrijk: er is maar liefst twee keer per dag een happy hour) en de verscheidenheid aan borrelhappen. De halloumi was heerlijk, net als de zoete- aardappelfriet. Daarnaast is er ook een uitgebreide dinerkaart en van het ontbijtmenu begin je automatisch te watertanden. Sauzen kun je zelf pakken, er is een muur vol van! Vanaf €55; thestudenthotel.com/ berlin-mitte 

Openingsbeeld: David Böll