Hotelreview: The Hunfeld in Utrecht

Redactie Lonely Planet

Achter een compacte maar elegante entree aan de Mariaplaats, midden in het centrum van Utrecht, gaat het fijne boetiekhotel The Hunfeld schuil. Een stijlvolle plek, met veel warm vintage design en al net zo warme service.

Wat maakt het uniek?

Het hotel zit in een voormalige kledingzaak, opgericht door de heren Grove en (naamgever) Hunfeld, en door het pand heen zie je deze erfenis overal terug: een half gilet, mouwen van tweed en andere losse kledingonderdelen hangen hier ingelijst aan de muur. De mid-century meubelstukken maken met hun opvallende stoffen de authentieke sfeer compleet. Liefhebbers van hip en stoer retro halen hier hun hart op, maar ook groene reizigers zijn blij: de kamers worden met milieuvriendelijke producten schoongemaakt, je vindt er veganistische toiletartikelen en het hotel wordt duurzaam met stadsverwarming verwarmd. Een oase van zorgeloos comfort midden in de Domstad.

Suite met daybed in The Hunfeld | Foto: Myrthe Slootjes / The Hunfeld

Hoe ziet mijn kamer eruit?

In je kamer wordt de vintage-moderne toon moeiteloos voortgezet. Het maakt niet uit welk verblijf je kiest (kamer, suite of appartement), ze zijn allemaal uiterst comfortabel uitgerust met een regendouche, een Nespresso-automaat, een stijlvolle bluetoothspeaker van Marshall, en de klapper: een gigantisch Aupingbed. Alsof je slaapt op een wolk. In de suites, op de hoek van het gebouw, krijg je er een erker bij, met openslaande deuren of een knus daybed. Op de vierde verdieping is er zelfs een douche in geplaatst – je wist het nog niet, maar je wil absoluut een keer douchen met uitzicht op de Domtoren. Wie graag zelf zijn avondeten verzorgt kan in een van de luxe appartementen terecht, met ruimte voor vijf personen. Voor het beste uitzicht kies je het Rooftop Appartement, met zicht over de hele stad.

Wat is er te doen?

In het hotel zelf niet zo veel. Maar dat is ook het punt: bij The Hunfeld worden gasten aangemoedigd zo veel mogelijk eropuit te gaan en Utrecht te verkennen. Voor hun komst ontvangen alle gasten een Utrecht City Guide, boordevol tips om de stad als een echte local te ervaren. Ook bieden ze een wandelroute langs alle highlights van de stad, op papier of als audiotour op je telefoon. En de uitstekende locatie is al het halve werk. Binnen een straal van een kilometer vind je hier alles wat je wil tijdens een stedentrip of staycation: uiteenlopende musea, gezellige cafés en restaurants, muziekzalen, een eindeloos winkelaanbod en natuurlijk de Domtoren.

Wat is er te eten?

’s Ochtends schuif je aan in de ontbijtzaal, of je krijgt een ontbijtje bij je kamer bezorgd. Het bevat alles wat je nodig hebt voor een actieve dag in de Domstad. Je kunt het ook laten bij een kopje Nespresso op je kamer en verder tafelen bij een van de buren aan de Mariaplaats. Voor het avondeten is er een zusterrestaurant: restaurant De Rechtbank in het voormalige gerechtsgebouw een stukje verderop aan de Korte Nieuwstraat. Als je het ‘Ontdek Utrecht’- arrangement boekt kun je een welkomstdrankje met bittergarnituur krijgen en met het Staycation-arrangement krijg je – in verband met corona – zelfs drie compleet verzorgde gangen bij je kamer bezorgd. Een leuk muziekje op de bluetoothspeaker maakt de sfeer helemaal af.

Dit hotelreview komt uit het aprilnummer van Lonely Planet magazine. Meer inspiratie opdoen? Koop 'm hier!

Openingsbeeld: Myrthe Slootjes / The Hunfeld