Hotelreview: 25hours Terminus Nord in Parijs

Redactie Lonely Planet

Een klein ritje van het Gare du Nord in Parijs brengt je bij de onopvallende ingang van het nieuwe hotel 25hours Terminus Nord. Het zit in een mooi gebouw uit de jaren 70 van de 19de eeuw, met houten luiken en gietijzeren balkons. De directe omgeving is niet bijster uitnodigend, met zijn te dure, ondermaatse toeristenrestaurants, maar misschien brengt de komst van 25hours daar wel verandering in.

Wat vind ik binnen?

De ingang van 25hours mag redelijk ingetogen zijn, maar daarachter schuilt het tegenovergestelde. Het hotel haalde zijn inspiratie uit de wereldlijke samenstelling van zijn omgeving (het 10de arrondissement), die tot uiting komt in Afrikaanse en Aziatische designelementen. Hier geen kalm, eenvoudig decor of rustige tinten, maar knallende combinaties van kleuren en patronen. Vanaf de luidruchtige muurversiering bij de receptie, het café en de winkel op de begane grond tot aan het dak – om elke hoek springt er weer wat in nieuws in het oog.

Hoe ziet mijn kamer eruit?

Als je de slaapkamerdeur opent verwacht je waarschijnlijk niet dat er een Schindelhauer-fiets aan de muur hangt. Wij hebben er een rondje op gemaakt door de gang, maar misschien inspireert de fiets je wel om een van de routes te volgen die je in het hotel kunt krijgen. Als je verder kijkt dan de fiets, vind je behang met een wild patroon, kringloopmeubels, Afrikaanse stoffen, jaren 50-verlichting en genoeg kunst, koffietafelboeken en snuisterijen om een paar uur mee zoet te zijn.

Wat is er te eten?

Wip voor het eten eerst even langs bij de Sape Bar, een eerbetoon aan de schitterende stijl van de sappeurs van Kongo. De donkere inrichting en muren bekleed met Afrikaans vinyl zijn perfect voor een Gin basil smash of Dubonnet highball. Het hotelrestaurant Neni heeft een veel zachtere uitstraling met roze muren, fluwelen kussens en marmeren oppervlakken. Het menu neigt naar het Midden-Oosten met kipshoarma en baba ganoush naast brioche met pulled beef. Wat je ook bestelt, neem er in elk geval luchtig pitabrood en gepofte zoete aardappel bij.

Kamer vanaf €116; 25hours-hotels.com

Openingsbeeld: Steve Herud