Hier is het vervolg van Mamma Mia! gefilmd

Redactie Lonely Planet

In Mamma Mia: Here We Go Again! worden liefhebbers van ABBA en het idyllische eilandleven opnieuw meegenomen naar het prachtige Griekenland. Behalve dat dit vervolg op de kaskraker uit 2008 helemaal niet in Griekenland is opgenomen...

De eerste film bracht de voltallige cast, bestaande uit grote namen als Meryl Streep, Colin Firth en Pierce Brosnan, naar het eiland Skopelos in Griekenland. Dit kleine eiland in de Egeïsche Zee was de perfecte setting voor het fictionele eiland Kalokairi, waar hoofdpersoon Donna, gespeeld door Meryl Streep, een hotel runt samen met haar dochter Sophie, gespeeld door Amanda Seyfried.

Tien jaar later keert de inmiddels zwangere Sophie terug naar haar geboorte-eiland, maar de cast reisde voor het vervolg niet af naar Skopelos. In Mamma Mia: Here We Go Again! wordt het Kroatische eiland Vis ingezet als de setting voor Kalokairi. Dit kleine eilandje bij de Dalmatische kust van Kroatië wordt bevolkt door ongeveer 4000 mensen en ligt op 2 uur varen met de veerboot vanaf Split. Vis was tot 1989 een militaire basis en door deze isolatie is de natuur bijzonder goed bewaard gebleven.

Het strand Stiniva op het eiland Vis werd gebruikt voor strandscènes in Mamma Mia: Here We Go Again! | Foto: SandraKavas / iStock

De meeste scènes van het vervolg zijn gefilmd in het westelijke plaatsje Komiza, maar de strandscènes werden opgenomen bij de Barjoskabaai en het strand Stiniva. Mamma Mia: Here We Go Again! is niet de eerste grote Hollywoodproductie die afreisde naar Kroatië. Dubrovnik is al jaren de setting voor King's Landing, de hoofdstad van Westeros uit Game of Thrones. Mamma Mia: Here We Go Again! draait nu in de bioscoop.

Openingsbeeld: PanosKarapanagiotis / iStock

Lees ook: Nieuwe locatie voor Game of Thrones-fans in Spanje