Het Louvre in Abu Dhabi opent dit weekend haar deuren

Redactie Lonely Planet

Na jaren wachten is het Louvre in Abu Dhabi eindelijk open voor het publiek. Dit gaat niet onopgemerkt; een week lang is het feest en al zijn de werken die er hangen de echte publiekstrekker; het gebouw zelf is werkelijk betoverend.

Vanaf 11 november kan iedereen het museum bezoeken. Het wordt 'het eerste museum van zijn soort in de Arabische regio' genoemd. In het museum vind je ongelooflijke artefacten, die de geschiedenis van kunst en cultuur over de hele wereld laten zien. Het gebouw zelf is al een kunstwerk op zich en is ontworpen door architect Jean Nouvel. Eenmaal binnen vind je overal legendarische werken.

Het bijzondere aan het nieuwe Louvre is het feit dat wel 13 musea in Parijs kunstwerken uit hun eigen collectie over lieten brengen naar Abu Dhabi. Samen zijn dat meer dan 300 werken. Wanneer je door de galerij wandelt, kom je in chronologische volgorde langs alle kunstwerken. Je begint bij het oudste werk en loopt door de tijd heen richting het heden.

Onderweg zie je oude artefacten, zoals een Griekse Sphinx uit de zesde eeuw voor Christus, klassieke werken van Pablo Picasso en tijdelijk zichtbare sculpturen die gemaakt zijn met de laatste technieken.

Op 21 december opent er een speciale tentoonstelling; "Van het ene Louvre naar het andere: De opening van een museum voor iedereen". Hier ontdek je het verhaal van de geschiedenis van het Parijse Musée du Louvre in de 18e eeuw.

Hier vind je meer informatie over het ontstaan van het museum

Openingsbeeld: louvreabudhabi / Instagram