Het Icehotel in Zweden viert 30ste verjaardag

Redactie Lonely Planet
Het Icehotel in Zweden viert 30ste verjaardag

Het langverwachte Icehotel #30 is officieel geopend in Jukkasjärvi. Dit jaar is het hotel ontworpen door 33 kunstenaars uit 16 verschillende landen.

De tentoonstelling van sneeuw, ijs en licht heeft 15 kunstsuites met een eclectisch scala aan ontwerpen. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld inchecken in een bevroren West End-theaterproductie, de nacht doorbrengen in een ondergrondse ijskamer met gigantische ijsmieren, of wakker worden op het Griekse eiland Santorini. 

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ICEHOTEL Sweden (@icehotelsweden) op

De ontwerpteams bouwden het hotel onder leiding van Luca Roncoroni, de nieuwe creatieve directeur van het hotel. Icehotel #30 markeert het 30 jarige bestaan van de populaire attractie in Zweeds Lapland. Het begon in 1989, toen oprichter Yngve Bergqvist besloot om naast de activiteiten die hij met zijn bedrijf in de zomer aanbood, ook in de winter iets aan te bieden. Hij plaatste een kleine iglo toe waarin bezoekers tijdens de wintermaanden konden verblijven, en drie decennia later heeft het Icehotel een miljoen bezoekers verwelkomd en is het een van 's werelds beroemdste en meest unieke accomodaties geworden.

Een verblijf in het Icehotel biedt de kans om slapen op ijs te combineren met verschillende winterse avonturen, waaronder husky-sleeën, ijsbeeldhouwen, sneeuwscooteren, een rit met een rendierslede, Noorderlicht fotografielessen, wildernisdiners en begeleide Zweedse sauna rituelen. Voor degenen die op andere momenten van het jaar willen langskomen, heeft het Icehotel ook een permanente ijs- en sneeuwervaring geopend.

Kijk voor meer informatie bij Visit Lapland. 

Openingsbeeld: Dan77 / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram