Het historische Hôtel Dieu in Lyon is heropend als luxe hotelcomplex

Redactie Lonely Planet

Na een uitgebreide verbouwing die vier jaar duurde, is het iconische Grand Hotel Dieu in Lyon heropend als luxe hotelcomplex. 

Het Hôtel Dieu werd gesticht in de 12e eeuw. Het gebouw werd voormalig door monniken bewoond, maar is in 1478 aan de stad verkocht. Hierna heeft het als ziekenhuis dienst gedaan, maar is vele jaren buiten gebruik geweest. Het project is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de grootste transformaties van een historisch monument in Frankrijk ooit. Het gebouw heet nu het Grand Hôtel Dieu, en bestaat uit onder andere het InterContinental Lyon - Hotel Dieu, verschillende restaurants en cafés, tuinen, kantoren en boetiekwinkels verspreid over ruim 50.000 vierkante meter ruimte.

Intercontinental Lyon - Hotel Dieu is opnieuw vormgegeven door interieurontwerper Jean-Philippe Nuel, die het originele ontwerp heeft verweven met moderne eigenschappen. De opening staat deze maand gepland, en biedt een adembenemend uitzicht op rivier de Rhône en de tuinen van het hotel. Vanuit Le Dôme Bar hebben gasten zicht op de 26 meter hoge koepel uit de 18e eeuw, die eerder dienst deed als kerk.

Dit bericht bekijken op Instagram

"En attendant les lumières dans la nuit... " @tomedgerry #GrandHotelDieu #HotelDieu #lyon_focus_on #lyonmaville

Een bericht gedeeld door Grand Hôtel-Dieu (@grandhoteldieu) op

Het International Gastronomy Centre staat dit jaar ook gepland voor opening, en moet Lyon’s reputatie als foodie-bestemming verstevigen. Hier zullen exposities plaats vinden over regionaal eten, en verschillende events, workshops en conferenties worden gehouden. Ook zal de ruimte gebruikt worden door voedingsspecialisten om onderzoek te doen.

Meer informatie over Grand Hôtel Dieu vind je op de website.

Tijdloos: château's van de Franse Loire.

Openingsbeeld: iStock / ventdusud