Het heet niet voor niets BAR-bados: uitgaan in de Cariben

Anne von Gleich

Nachtbrakers kunnen hun hart ophalen: het Caribische eiland Barbados wordt na zonsondergang pas écht wakker. Hier vind je ’s werelds beste uitgaansleven: van befaamde, energieke nachtclubs tot bloeiende lokale barretjes en pubs. Op vrijdagen sluit je in Oistins aan bij een Fish Fry, waar je verse zeevruchten afwisselt met een glaasje rumpunch. Gezellige livemuziek maakt de Caribische sfeer helemaal af. Ontdek het nachtleven met deze drie uitgaansgelegenheden, goed voor vermaak tot in de vroege uurtjes.

St Lawrence Gap

Door de eilandbewoners liefkozend “The Gap” genoemd. Dit 1,3 kilometer lange partydistrict is de perfecte mengelmoes: een rustige baai tegenover een drukke straat, waaraan verfijnde restaurants worden afgewisseld met karaokebars en oude rumwinkeltjes. Hier vind je een grote diversiteit aan culturen en muzieksmaken. Een populaire club is The Cove, waar je drankjes elke donderdag gratis zijn (je betaalt wel entree).

Harbour Lights

Deze exclusieve, openlucht strandclub biedt elke avond levendig entertainment, op korte afstand van het centrum van Bridgetown. Elke dag heeft een speciaal thema, variërend van strandfeesten tot “drinks free”-avonden en ritmische liveoptredens. Het belooft hoe dan ook een klassieke, tropische avond te worden waarop je blootsvoets in het zand danst, exotische drankjes drinkt en met enig geluk zelfs gaat barbecueën.   

Red Door Lounge

Een sfeervolle, hippe plek waar je de avond zo lang kunt maken als je zelf wilt: leg een bodem van heerlijke, gevarieerde tapas, waarna je overstapt op cocktails en dansend de nacht in gaat. Plof neer in de vele zachte fauteuils en banken voor een korte rustpauze, subtiel verlicht door de kale lichtpeertjes die in kunstige constellaties bij elkaar hangen. Bob Marley lacht je vanaf de muur toe, een knipoog naar de muziek die er door de boxen speelt (meestal een DJ, soms live).

Openingsbeeld: SketchbookDesign / iStock