Het eerste Peaky Blinders Festival komt er aan

Redactie Lonely Planet

Peaky Blinders fans opgelet! Pak je beste jaren 20 outfit uit de kast en reis af naar Birmingham voor het eerste Peaky Blinders festival. Dit twee-daagse festival is een initiatief van de maker en schrijver van de hit-serie, Steven Knight. Het festival zal compleet in Peaky-style zijn met muziek, theater, mode en street food. 

De hit-serie heeft onlangs de release datum van het vijfde seizoen bekendgemaakt voor Netflix en is op dit moment al te zien op BBC. De serie met Cillian Murphy en Sam Claflin is een wereldwijde hit en heeft kijkers uit 180 landen. Peaky Blinders heeft een arsenaal aan top fans van Stephen King tot Steven Spielberg. Het is dan ook een logische stap dat het Peaky Blinders Festival georganiseerd wordt. 

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Peaky Blinders (@peakyblindersofficial) op

Uiteraard wordt het festival gehouden waar het allemaal is begonnen voor Tommy Shelby, in Birmingham. Zorg dat je 14 en 15 september vrij houdt want dit zijn de datums van het festival. Birmingham’s Digbeth Arena zal worden omgetoverd tot de wereld van de familie Shelby met onderdelen die op de set gebruikt zijn. Deze locatie is de perfecte match voor de complete beleving aangezien deze is gevestigd in de buurt waar de originele bende ooit heeft geleefd.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Peaky Blinders (@peakyblindersofficial) op

Het festival laat de serie heel dichtbij komen. Je kunt er de sterren in de show zien en het verhaal van dichtbij herbeleven omdat er scenes van de serie worden nagespeeld. Oefen van te voren nog maar even wat scenes, want publieksparticipatie wordt aangemoedigd. De echte fans weten dat boksen een belangrijk onderdeel is in de serie en dit is dan ook iets dat niet mag ontbreken op het festival. Verder zal de livemuziek onder andere worden verzorgd door Primal Scream, Slaves, Mike Skinner, Anna Calvi en Nadine Shah. De kledinglijn Kent & Curwen van David Beckham zal worden gepresenteerd en dit zal verzorgd worden door de creative director van de show, Daniel Kearns, die tips geeft om de perfecte ‘Peaky Look’ te creëren.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Peaky Blinders (@peakyblindersofficial) op

En alsof dat allemaal nog niet genoeg is krijgen de fans ook nog de kans om mee te doen aan een Q&A waarbij van alles gevraagd kan worden aan Steven Knight en acteurs uit de serie. Naast een vol programma met theater, livemuziek en mode zijn er ook tal van pop-up bars, en foodtrucks om de dag goed door te komen. 

Dagtickets zijn nu te koop voor circa €75 en verkrijgbaar via Ticketmaster.

Openingsbeeld: ultramarinfoto/ iStock