Het beste moment om naar Londen te gaan

Redactie Lonely Planet

Met zijn "fake spring", koude, natte zomer, verrassend milde herfst en nogal grijze winter is er geen pijl op te trekken wanneer je lekker weer hebt in Londen. Maar, waar je wel zeker van bent zijn de musea van wereldklasse, gezellige pubs en grote evenementen gedurende het hele jaar. Bekijk welk moment het beste is voor jouw interesses en budget!

Hoogseizoen: juni-augustus

Het beste moment voor festivals, evenementen en lekker weer.
Bereid je voor op plakkerige momenten en ongemakkelijk veel huidcontact in het OV, naast hogere prijzen voor accommodaties. Maar, de zomer is hét moment dat de stad tot leven komt met festivals en evenement. Van grote straatfeesten tot kleine boekenmarkten en fairs. 

Voor- en najaar: april-mei en mid-september-oktober

Het beste moment om te genieten van de omgeving.
De lente is een mooi moment om de stad te bezoeken. Er worden steeds meer dingen georganiseerd en de stadstuinen staan in bloei. Het kan wel flink regenen, dus neem altijd een regenjas mee. In de herfst kan het grijs en regenachtig zijn, maar er zijn ook vaak genoeg prachtige, zonnige dagen die de stad in een gouden gloed werpen. Zowel de lente als de herfst zijn perfect om de parken van Londen te ontdekken.

Laagseizoen: december-februari

Beste moment om musea en galeries te bezoeken.
Het kan koud, nat en grijs zijn in de winter, maar het zonnetje breekt ook geregeld door. De stad is vrij leeg, maar musea en galeries blijven open. Zo hoef je dus niet lang in de rij te staan om deze populaire trekpleisters te bekijken. Ga voor een frisse wandeling door de stad en warm op in een knusse bar of een traditionele Londense pub. 

Openingsbeeld: Circle Creative Studio / iStock