Het beste moment om naar Ierland te gaan

Redactie Lonely Planet

Dankzij Ierlands onberekenbare klimaat kan het lastig zijn om te bepalen wanneer je er het beste heen kunt reizen. Maar, wij hebben goed nieuws voor je: in welke maand je ook gaat, er is genoeg te doen.

Met zijn ruige natuur, gezellige pubs en goede eten is Ierland een goede bestemming voor iedere soort reiziger. Dit is onze gids naar jouw perfecte moment om het land te bezoeken.

Hoogseizoen: juni tot september

Het beste moment om de natuur te ontdekken.
Zonnig weer is nooit gegarandeerd in Ierland, maar tijdens de zomer heb je de meeste kans op zonne-uren. Dankzij de lange dagen heb je veel tijd om eropuit te trekken in de natuur door een roadtrip te plannen naar het platteland of lange wandelingen te maken.

Het nadeel van het hoogseizoen is dat de prijzen van hotels wat hoger liggen en dat populaire hotspots zoals Dublin, Kerry en de kusten wat druk kunnen zijn.

Voor- en najaar: april en mei, september tot oktober

Het beste moment voor fotografen
Om van het beste van twee werelden te genieten kies je het beste voor het voorjaar of het najaar. Er kunnen nog wat aangename dagen tussen zitten qua weer, maar het is er niet zo druk. Vooral in september kunnen er nog lekker warme dagen voorkomen.

Daarnaast zijn de accommodaties wat goedkoper en makkelijker te vinden. Ook zullen pubs en wandelpaden rustiger zijn. Dit is het perfecte moment om een mooie foto te schieten!

Laagseizoen: november tot april

Beste moment voor budget reizigers
In het laagseizoen zijn accommodaties relatief goedkoop en je zult je echt tussen de locals begeven in pubs en restaurants nu iedereen de warmte binnen opzoekt. Grote attracties blijven in de steden gewoon open in de winter, dus maak je daar geen zorgen om. Het winterweer kan fris en nat zijn, maar er is geen extreem klimaat dus het blijft gewoon te doen.

Op het platteland sluiten sommige restaurants en attracties wel. Daarnaast is er weinig daglicht en veel mist, waardoor foto's niet zo goed lukken.

Openingsbeeld: Rainbow79/iStock