Helsinki Airport omgetoverd tot bioscoop voor korte speelfilm

Redactie Lonely Planet
Helsinki Airport omgetoverd tot bioscoop voor korte speelfilm

Dankzij de uitstekende ligging is Finland de afgelopen decennia uitgegroeid tot een bruisend middelpunt voor reizen tussen Azië en Europa. En om te vieren dat de route al 35 jaar wordt gebruikt heeft Finnair samen met Helsinki Airport een korte film gemaakt die de betekenisvolle relaties weergeeft die kunnen ontstaan tussen mensen uit verschillende culturen en landen wanneer ze reizen.

De film East and West Side Story duurt 13 minuten en is een samenwerking tussen de Zweedse regisseur Johan Storm en Koreaanse regisseur Wookie. Elke regisseur heeft vanuit zijn eigen perspectief het verhaal vorm gegeven. De hoofdrollen zijn voor Scandinavische actrice Anne Bergstedt (bekend voor haar rollen in Boardwalk Empire en Black Swan) en Koreaanse acteur Jae Hoon. De film vertelt het verhaal van een beroemde schrijver die veel waarde hecht aan haar privacy en een fotograaf die op pad wordt gestuurd haar portret te maken. Het verhaal vindt plaats in de VS, Korea en Finland. 

De film werd getoond tijdens een premiere op Helsinki Airport waar een vliegtuighangar voor één avond was omgetoverd tot bioscoop. Kijk voor meer informatie over de film op de officiële website. 

Overnachten in Finland? Check deze zero-emissions cabine.  

Openingsbeeld: Joaquin Ossorio-Castillo / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram