Helemaal klaar met de kou? Droom weg bij deze bijzondere stranden

Redactie Lonely Planet

Ben jij een persoon die gewoon niet gemaakt is voor de winter? Even ontsnappen aan die grijze, regenachtige dagen is simpeler dan je denkt. Hier is alvast wat inspiratie voor je volgende zonnige droombestemming.

Tayrona National Park

Dit zou nog wel eens de eerste keer kunnen zijn dat je een paard om hulp vraagt om bij je kampeerplek te komen. Bij de poort van dit park in Colombia komen is niet de grootste opgave. De uitdaging ligt daar namelijk achter, want het perfecte strand ligt niet zomaar voor je neus. 

Wanneer je de weg door de jungle gevonden hebt op de rug van een betrouwbare viervoeter is de beloning onbetaalbaar. Zet je tent op, installeer je hangmat en er is niks anders te doen dan heerlijk relaxen op dit verscholen stukje paradijs. Verspreid over zes sensationele baaien in de buurt vind je nog meer van dit soort pareltjes. Overal kan je snorkelen onder begeleiding en er zijn verhalen over mysterieuze archeologische vondsten die je kan vinden in de jungle. Misschien kan dat strand toch nog wel even wachten...

Bora Bora komt wel heel dichtbij de plaats van de dromen | Foto: Mlenny / iStock

Bora Bora

De echte strandliefhebber zal Bora Bora al hoog op de bucketlist hebben staan. Gek is het niet, want zodra het eiland onder je verschijnt wanneer je aan komt vliegen maakt het alle beloftes waar. Witte stranden steken strak af tegen de turquoise zee en de bekende bungalows die boven het water lijken te zweven roepen maar één gevoel op: paradijs. 

Deze droomachtige plaats trekt veel mensen die op huwelijksreis gaan, maar heeft meer te bieden dan dat. Wat dacht je van wandelen, parasailing en duiken?

De lichtjes maken een uniek schouwspel | Foto: watcherFF / iStock

Bioluminescente Baaien

Het klinkt als iets engs, maar het is een magische ervaring. In Puerto Rico lichten micro-organismen in de avond en ochtend op in het water. Het is als of de sterren in de lucht zich naar het water verplaatst hebben en hier een compleet nieuw sterrenstelsel begonnen zijn. Glijd met een kano door het water en zie hoe honderden vissen, kleine haaien en roggen de heldergroene organismen door het water laten bewegen. Één van de drie meest populaire bioluminescente baaien van Puerto Rico is die van Mosquito Bay op Vieques.

Meer tropische paradijsjes? Op deze eilanden waan je je even alleen op de wereld

Openingsbeeld: diegograndi / iStock