Heerlijk overnachten in de duinen van Bergen

Linda Ismaili

In de duinen van Bergen ligt hotel blooming. Op nog geen uur rijden van de Randstad kun je hier midden in de natuur even helemaal tot rust komen, bij het haardvuur, in het zwembad of gewoon lekker buiten.

Ontspan in het zwembad

Waarom nu?

Nu het weer warmer begint te worden, maar het hoogseizoen nog lang niet begonnen is, hoef je de omgeving nog niet met al te veel anderen te delen. Bovendien is blooming beach sinds deze maand geopend voor het nieuwe seizoen. Je kunt in dit strandpaviljoen heerlijk tafelen en het is de ideale uitvalsbasis voor fijne strandwandelingen.

Hoe is de kamer?

blooming heeft allerlei soorten kamers, van single rooms tot suites. De meeste hebben een regendouche en in de suites heb je zelfs een jacuzzi en douche-stoomcabine. Alle kamers hebben comfortabele Coco-Mat bedden van natuurlijke materialen waar je na een actieve dag heerlijk in kunt wegdromen.

Overnacht middenin de natuur 

Wat is er te eten?

Of je nu in hotelrestaurant Vigor eet of je naar blooming beach begeeft, je kunt erop rekenen dat het eten bij blooming zo veel mogelijk gemaakt is van ingrediënten afkomstig uit de eigen biologische moestuin en van boeren uit de regio. Vigor heeft een houtoven waar de chef de lekkerste gerechten mee weet te bereiden en waar ‘s ochtends de broden vers in gebakken worden. Bij blooming beach geniet je van een heerlijk glas bubbels en verse oesters terwijl je uitkijkt over de zee.

Buiten de deur

Bos, duinen, strand en zee… Je vindt het allemaal in de omgeving van hotel blooming. Maak verfrissende wandel-tochten door de duinen en het bos die het hotel omringen. Of stap op de pedalen en fiets door de duinen richting Schoorl of Bergen aan Zee. Ook Bergen zelf is een bezoek waard, dit kunstenaarsdorp heeft een gezellig centrum
met tal van leuke winkeltjes en terrassen.   

Ook aan de kinderen is gedacht

Goed om te weten

Ook aan kinderen wordt bij blooming gedacht. Zo zijn er ruime familiekamers met kinderbedstedes met tv’s. Daarnaast is het hotel voorzien van een zwembad en zijn er twee speelkamers. In de hal staat een kast vol schattige regenlaarsjes waarmee de kids naar hartenlust door het bos kunnen rennen.

Wat kost het?

Een driegangendiner in restaurant Vigor kost €37,50. Een bijpassend wijnarrangement €18. Het is ook mogelijk om voor twee of vier gangen te kiezen (diner €30/€45; wijnarrangement €12/€24; weareblooming.com). Kijk voor actuele kamerprijzen op weareblooming.com.

Meer overnachtingen? Dit zijn de tofste accomodaties die dit jaar de deuren openen!