Ben jij een groot Harry Potter-fan? Dan is dit festival in de VS zeker wat voor jou!

Redactie Lonely Planet

Een beetje magie bij je biertje, wie wil dat nou niet? Nu het grootste deel van de Harry Potter-fans volwassenheid hebben bereikt, is het niet heel verrassend dat een marketingteam op het idee van een Harry Potter-geïnspireerd festival is gekomen.

Als je als Harry Potter-fan toevallig dit voorjaar nog op reis gaat naar Amerika, is het Harry Potter Inspired Beer Festival zeker de moeite waard. De festivals vinden plaats in lokale jaarbeurzen verspreid door de Verenigde Staten en toveren de zaal om tot iconische Harry Potter locaties zoals Hogwarts, the Leaky Cauldron en Diagon Alley.

Waan je in Hogwarts tijdens het Harry Potter Inspired Festival. Foto: Spinel_S / iStock

Rock Star Beer Festival organiseert het festival, dat op de boeken van J.K. Rowling geïnspireerd is. Tovenaar en dreuzel komen op het evenement samen voor een selectie van geheime cider-toverdranken, boterbier en 20 verschillende winter-, herfst- en speciaalbiertjes. Het festival heeft al eerder plaatsgevonden in Las Vegas en Portland en meer festivals zijn gepland van februari tot mei.

Naast het bewonderen van de magische omgeving van het festival, is het ook mogelijk om op de foto te gaan met personages uit de film en kun je onder het genot van verschillende hapjes en drankjes luisteren naar live muziek van de Slytherin Sisters en DJ Dumbledore. Uiteraard zullen veel toegewijde fans waarschijnlijk ook in Harry Potter-outfit komen, dus als je je wilt verkleden: je bent waarschijnlijk niet de enige.

Vanaf €30 heb je een kaartje voor het festival, inclusief een paar gratis biertjes. Je moet 21 jaar of ouder zijn en de locaties staan op de Rock Star Beer Festivals Facebook-pagina. Maar wees er snel bij, want er zijn nog maar een paar locaties beschikbaar.

Fan van Harry Potter? Overnacht in een Harry Potter B&B!

Openingsbeeld: s-cphoto / iStock