Griekenland wil reizigers trekken met kortingen op vluchten

Redactie Lonely Planet

De zo belangrijke toeristeneconomie van Griekenland kwam in juni weer tot leven toen de grenzen weer opengingen, de veerdiensten tussen de eilanden werden hervat en de eerste vluchten met internationale passagiers landden in Athene en Thessaloniki. Nu alle luchthavens in het land weer operationeel worden, probeert de Griekse luchtvaartmaatschappij Aegan Airlines passagiers te trekken met zomer- en herfstpromoties.

Zo kunnen passagiers een vliegtuigticket naar Griekenland kopen en een tweede ticket met 50% korting aanschaffen. De promotie is van toepassing op zowel economy- als business class-tickets, en op internationale directe en aansluitende vluchten van en naar Griekenland. De deal is geldig op tickets gekocht voor alle data tussen nu en oktober.

Aegean Airlines heeft ook een heleboel deals voor gezinnen. Als een volwassene een kaartje koopt, reist een baby van 0 tot 2 jaar met 90% korting, en kinderen tussen 2 en 12 jaar reizen met 50% korting mee. De deal in inclusief één gratis extra stuk bagage voor het gezin. Alle aanbiedingen zijn geldig op vluchten met zowel Aegean Air als dochteronderneming Olympic Air.

Richtlijnen voor sociale afstand zijn bijna overal van toepassing en drones patrouilleren in de lucht over stranden om alles in de gaten te houden. Musea, culturele instellingen en bezienswaardigheden zoals de Akropolis zijn heropend evenals restaurants waar je op het terras kunt zitten met tafels op twee meter afstand van elkaar.

Openingsbeeld: Maglara / iStock