Griekenland voert strengere maatregelen in na toename COVID-19

Redactie Lonely Planet

Griekenland heeft besloten strengere maatregelen voor toerisme in te voeren nadat het aantal gevallen van COVID-19 toenam na het land op 15 juni weer werd geopend.

Het land gaat meer testen aan de grens bij Bulgarije en Albanië, omdat de infecties die verband houden met toerisme uit de Balkan, recentelijk zijn toegenomen. Op 18 juni toonden cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie een stijging van 293% van het virus in het land; er zijn momenteel meer actieve gevallen van besmettingen in Griekenland dan op enig ander moment tijdens de pandemie. Lokale gezondheidsautoriteiten hebben gemeld dat meer dan 100 toeristen positief zijn getest op het virus sinds de heropening van de grenzen. De woordvoerder van de regering, Stelios Petsas, zegt dat de nieuwe maatregelen worden uitgevoerd, aangezien de autoriteiten tussen 1 en 11 juli vier keer zoveel positieve coronatests hebben geregistreerd aan de Grieks-Bulgaarse grensovergang Promachonas dan op de internationale luchthaven van Athene.

Petsas zei ook dat de authenticiteit van de negatieve testresultaten van reizigers in Promachonas zal worden geverifieerd en dat het de controles aan de grensovergangen van Kakavia en Krystalopigi zal verhogen. Griekenland staat directe vluchten uit het VK en Zweden toe vanaf respectievelijk 15 juli en 22 juli, op voorwaarde dat reizigers een negatieve test kunnen laten zien. Het land overweegt ook om eind juli te openen voor reizigers uit de VS.

Openingsbeeld: cipella / iStock