Grand Canyon National park viert 100 jarig bestaan

Redactie Lonely Planet
Grand Canyon National park viert 100 jarig bestaan

Volgens velen een van de meest indrukwekkende plekken van Amerika, Grand Canyon National Park, viert haar 100-jarig bestaan.

De toenmalige president Woodrow Wilson benoemde op 26 februari 1919 het canyon-landschap tot een nationaal park. Nu, iets meer dan een eeuw later, ziet de National Park Service dit jubileum ‘als een gelegenheid om de economische en globale impact van het park op de inwoners van Arizona te vieren en toekomstige generaties de natuurlijke pracht en cultuur van het park te laten ervaren’.

Havasu Waterval in de Grand Canyon. Foto: ronnybas / iStock

Elk jaar bezoeken miljoenen mensen de Grand Canyon, en dat is niet voor niets. We kennen het ongelofelijke landschap allemaal van foto’s, maar de massale omvang van het park is pas echt te bevatten als je de Grand Canyon in persoon bewondert. Naast een oogverblindend mooie omgeving is de Canyon ook een fantastische plek voor mensen die willen hiken, raften of paardrijden. Daarnaast heeft het gebied ook een rijke historie, doordat zowel het Pueblo-volk als oude pioniers en kolonisten hier hebben geleefd toen ze door de regio trokken richting het westen. Bovendien is de grond op de bodem van de Grand Canyon een van de oudste stukken gesteente op aarde, wat de Canyon een geweldige plek maakt voor iedereen die interesse heeft in geologie.

Paardrijden door de Grand Canyon. Foto: benedek / GettyImages  

Om het jubileum te vieren, was de Grand Canyon op 26 februari gratis toegankelijk en werden er speciale herdenkingsceremonies gehouden. Tijdens de viering werd aangekondigd dat er in het park het gehele jaar door evenementen zullen plaatsvinden ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan.

Meer informatie over de evenementen vind je op de website.

Overnachting in de Grand Canyon? Ga glamperen in deze luxe tenten!

Openingsbeeld: Dean Fikar / Getty Images


Volg Lonely Planet op Instagram