Glampeer tussen superschattige quokka’s op Rottnest Island

Redactie Lonely Planet

Rottnest Island is een eiland aan de zuidwestkant van Australië, gelegen aan de kust van de havenstad Fremantle. Het eiland is met zijn 63 prachtige stranden, schattige quokka’s en fantastische wandel-, fiets- en snorkelroutes een perfecte plek om te genieten van de natuur. Nu is er echter nog een reden om het eiland te bezoeken: de opening van Discovery Rottnest Island, gelegen in de duinen achter Pinky’s Beach.

Uitzicht op de kust van Rottnest Island. Foto: kaneos / iStock

De nieuwe eco-accommodatie Discovery Rottnest geeft bezoekers de mogelijkheid om in een duurzame safari-tent langer op het eiland te verblijven en zich daarmee volledig onder te dompelen in de natuurlijke omgeving.

Het autovrije eiland is een natuurgebied dat vooral populair is bij de inwoners van Fremantle en het verderop gelegen Perth. De beroemdste local op Rottnest Island is echter de quokka, een schattig mini-buideldiertje dat door zijn glimlachende uitstraling bekend staat als “het gelukkigste diertje op aarde”.

"Het gelukkigste diertje op aarde": de quokka. Foto: Adrian Wojcik / iStock

Het eiland is met de veerboot gemakkelijk te bereiken. Je bent er in 45 minuten vanaf Hilary’s Boat Harbour in Perth, en vanaf het naastgelegen Fremantle al in een halfuurtje. Als je in stijl wilt aankomen, kun je er zelfs voor kiezen om in een helikopter of vliegtaxi te arriveren.

Discovery Rottnest Island bestaat uit 83 en suite tenten, die elk met een verhoogd wandelpad verbonden zijn aan Pinky’s Beach Club. Daarnaast zit er bij het luxe glamping resort ook een zwembad, een al fresco bar en een eetruimte.

Het resort biedt vijf verschillende soorten accommodaties, variërend van de Base Camp, inclusief privé en suite en buitendek, tot de Deluxe Tent, met een walk-in kledingkast en glazen deuren. Vanaf 114 euro per nacht heb je een tweepersoonstent op het resort.

Dit bericht bekijken op Instagram

Here's a similar eco to ours. It's not your typical camping!

Een bericht gedeeld door Discovery Rottnest Island (@discoveryrottnestisland) op

Ook de herontwikkeling van Hotel Rottnest, met uitzicht op Thomson Bay, staat voor het eiland in de planning. Het hotel krijgt 80 extra kamers, waardoor het verdubbelt in grootte. Bovendien krijgt het hotel de nieuwe naam Hotel Rottnest Resort en telt vier zwembaden, een restaurant, een sportschool en een dakterras. De renovatie moet in 2021 klaar zijn.

Glampeer iets dichter bij huis in dit luxe glamping-resort in Kroatië.

Openingsbeeld: delectus / iStock