Geniet online van bloeiende bloemen over de hele wereld

Redactie Lonely Planet
Geniet online van bloeiende bloemen over de hele wereld

Veel plekken in de wereld zijn deze tijd van het jaar bedekt met kleurrijke wilde bloemen, maar vanwege COVID-19-beperkingen kunnen we ze niet allemaal in het echt zien. Gelukkig heb je ook online de mogelijkheid om er van te genieten. 

De National Trust in het Verenigd Koninkrijk heeft een video van de Hyacinthoides van 20 minuten gemaakt met gebruikmaking van eigen archiefmateriaal. Bijna de helft van 's werelds klokjes groeit in het VK en de plekken in beheer van National Trust zijn ideaal om te floreren. Door het warme weer zijn ze in veel gebieden vroeg gaan bloeien en kun je genieten van de "slow TV" -opnamen van de bloemen in deze YouTube-video.

De jaarlijkse klaproosbloei in Walker Canyon in Californië trekt enorm veel bezoekers, maar het pad is dit jaar gesloten voor het publiek. Om sociale afstand te stimuleren, heeft de stad een liveverbinding op de site geplaatst, zodat kijkers vanuit huis kunnen genieten van het uitzicht op de klaprozen langs Walker Canyon Trail.

Ook Washington DC moedigt mensen aan om de kersenbloesem online te bewonderen. Je kunt de live "bloomcam" in het National Mall Tidal Basin hier bezoeken en het virtuele aanbod van het National Cherry Blossom Festival hier bekijken.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door 国営ひたち海浜公園【公式】 (@hitachikaihin) op

Een overvloed aan nemophila-bloemen, ook wel 'Bosliefje' genoemd, bloeit momenteel in het Hitachi Seaside Park in Japan, dat momenteel gesloten is voor het publiek. Er zijn nieuwe foto's gemaakt om de 5,3 miljoen bloemen in al hun glorie te laten zien, en je kunt ze hier op de Instagram-pagina van het park bekijken.

Nederland is in deze tijd van het jaar meestal voorzien van prachtige tulpen. Dit jaar moest de beroemde Keukenhof Bloemententoonstelling worden geannuleerd, maar in plaats daarvan is "Keukenhof Virtually Open" gelanceerd. Het deelt een reeks video's die laten zien hoe het terrein eruit ziet, waaronder een video met prachtige hyacinten en een andere met de tulpen.

Openingsbeeld: jiratto / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram