Gek op bratwurst? In Duitsland kun je overnachten in een worstenhotel!

Redactie Lonely Planet

Als je tijdens een bezoek aan onze westerburen niet van de brat- en currywursten mit pommes kunt afblijven, is dit Duitse worstenhotel misschien iets voor jou.

Het van top tot teen in bratwurstthema gestileerde Wursthotel in Rittersbach zal bij liefhebbers van de Duitse worst goed in de smaak vallen. Het interieur heeft naast een worstenbehang ook worstvormige kussens en zakjes vlees als muurdecoratie.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Heike Mai (@ginger_muc) op

Het hotel is een idee van Claus Böbel, een vierde-generatie slager die naast een slagerij dus ook ’s werelds eerste worstenhotel runt. Volgens de brochure bestaat de B&B uit zeven kamers, elk in braadworstthema inclusief bratwurstontbijt én een Braadworsterant: een restaurant met als middelpunt, je raadt het al, bratwurst. Daarnaast biedt het hotel ook een vergaderruimte, zodat je geheel in worstenstijl je teamvergadering kunt houden.

Böbel staat bekend om zijn Fränkische worsten, die volgens traditioneel familierecept met varkensgehakt worden bereid. Maar naast de Fränkische worst verkoopt de slagerij ook veel andere soorten, met smaken variërend van hazelnoot tot bier en van koffie tot wilde knoflook. Wil je je vrienden laten weten hoe erg je het naar je zin hebt in het worstenhotel? Dat kan. In elke kamer vind je een hartvormige bratwurstkaart die ze namens jou naar al je vrienden kunnen sturen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Brandshark alias K.K. (@karstenkilian) op

Naast de slagerij en het worstenhotel geeft Böbel voor de echte worstenfanaat ook nog eens cursussen en lezingen. Eén ding is duidelijk: je hoeft je op worstengebied voorlopig niet te vervelen.

Wil je na een bezoek aan het hotel de worsten er weer af trainen? Lees hier over de mooiste wandelroutes van Duitsland.

Openingsbeeld: wundervisuals / iStock