Geiten nemen de lege straten van deze Welshe stad over

Redactie Lonely Planet

Een kudde geiten heeft de bergen ingeruild voor de stad nu de straten van deze kustwijk in Wales leeg zijn door quarantainemaatregelen.

In Wales zijn de straten nu gevuld met een kudde van ongeveer 122 Kasjmiri-geiten. Inwoners van Llandudno, een kustplaats in het noorden van Wales, worden deze week getrakteerd op een dagelijkse parade van geiten die door hun stille straten dwalen. Ze snuffelen aan heggen, kauwen op bloemen, beklimmen muren, gluren door ramen en doorbreken daarmee de eentonigheid van het huidige leven van de locals. 

Inwoner en verslaggever Andrew Stuart deelde het nieuws van Llandudno's schattige nieuwe bezoekers als eerst op Twitter, nadat ze dit weekend voor het eerst van de kalkstenen landtong van Great Orme naar de stad waren afgedwaald. Stuart grapte dat hij de geiten had laten arresteren om hij niet zeker was dat ze wel 2 meter van elkaar af liepen.

Gelukkig heeft de interesse van de lokale bevolking hen niet afgeschrikt en zijn de geiten deze week meerdere keren terug geweest. Gemeenteraadslid Carol Marubbi zei tegen de BBC dat ze gelooft dat ze uit nieuwsgierigheid uit hun berghabitat zijn getrokken naar de nieuwe rustige straten.

Openingsbeeld: ImPerfectLazybones / iStock