Ga ultiem glamperen op de zoutvlakte in Bolivia

Redactie Lonely Planet

Wie op zoek is naar een onaardse kampeerervaring, is bij deze luxe koepels op de Uyuni zoutvlakte in Bolivia aan het juiste adres.

De nieuwe Kachi Lodge van Amazing Escapes ligt op een hoogte van 3600 meter aan de voet van de Tunupa-vulkaan. De koepelvormige onderkomens, die iets weg hebben van een ruimtestation, zijn ontworpen om zowel uitzicht te bieden op de zoutvlakte als de nachtelijke sterrenhemel.

Het resort bestaat uit zes luxe slaapkamers met elk een eigen badkamer, en het resort ligt op een verhoogd houten dek boven de zoutvlakte. Ook is er een gedeelde, ruime lounge waar je kunt relaxen en genieten van de authentieke kookkunsten van een chef die ter plekke aanwezig is.

Je vult je dagen met behulp van gegidste activiteiten. Zo kun je mountainbiken langs de rand van de Tunupa-vulkaan, een wandeltocht maken naar de krater en hiken naar de piek van Kachi Island. In het regenseizoen verandert de zoutvlakte in een uniek spiegelachtig zwembad waarover je kunt paddleboarden. Ook kun je de lokale cultuur beleven in het dorpje Jijira, of de archeologische plaatsen ontdekken rond Alcaya. Voor wie de sterren wilt zien, heeft het resort niet alleen telescopen, maar ook gidsen die je voorzien van ‘een inkijk in de kosmologie van de Andes  en een toelichting bieden op oude culturele opvattingen over de sterrenhemel’

Volgens Amazing Escapes ‘is de Kachi Lodge een milieuvriendelijke constructie, met een waterzuiveringsinstallatie die in een gesloten-lussysteem werkt en waarbij alle accomodaties aangedreven worden op zonne-energie’. Een koepel kost €1780 voor twee personen en is inclusief twee overnachtingen, retourvluchten, activiteiten en ontbijt, lunch en diner.

Dit bericht bekijken op Instagram

Out of this world ! #kachilodge #bolivie #bolivia #saltflats #luxurycamping #luxurylifestyle #luxurytravel #domes #altiplano #luxurylodge

Een bericht gedeeld door Amazing Escapes (@amazing_escapes_luxury_camps) op

Meer informatie vind je op de website.

Liever een zandstrand? Glampeer tussen superschattige quokka's op Rottnest Island.

Openingsbeeld: onfokus / iStock