Ga naar de toverschool in dit Engelse kasteel

Redactie Lonely Planet
Ga naar de toverschool in dit Engelse kasteel

Bothwell School of Witchcraft is een fictieve toverschool waar gasten zich kunnen onderdompelen in een magische live-action ervaring. De school opent haar deuren om de paar maanden, en verwelkomt in augustus een nieuwe schare aan tovenaars en heksen voor vier dagen gevuld met colleges en avontuurlijke activiteiten.

Dit bericht bekijken op Instagram

The great hall at Bothwell.

Een bericht gedeeld door Bothwell School of Witchcraft (@bothwellschoolofwitchcraft) op

De school bevindt zich in het prachtige Herstmonceux Castle, en dateert uit de vijftiende eeuw. Het kasteel, dat inclusief de tuin ruim 121 hectare beslaat, staat bekend om haar grote afgewerkte tuinen en klassieke slotgracht. De klassen vinden plaats in de historische kamers van het kasteel.

Elke tovenaar of heks wordt allereerst ingedeeld bij een afdeling, waarbij ze gedurende deze vier dagen een uniek personage vertegenwoordigen. Je kunt zowel een student als een professor worden en neemt als hem of haar deel in het “alledaagse” schoolleven. Bij de aankoop van je ticket krijg je een vragenlijst toegestuurd waarin je voorkeuren kunt aangeven. Daar ontvang je vervolgens een samenvatting van, met daarnaast een beknopte uitleg over de personages.

Rollenspel wordt aangemoedigd, maar het wordt niet van je verwacht. Een persoonlijke draai geven aan je personage wordt ook leuk gevonden. Je neemt deel aan meeslepende lessen in de tovenarij, zoals valkenjacht en alchimie. Het evenement wordt op de laatste avond afgesloten met een eindgala en een luxe feestmaal in de grote zaal.

Er zijn verschillende pakketten beschikbaar, maar een standaard ticket kost €713. Deze prijs is inclusief accommodatie voor drie nachten, alle maaltijden en de huur van je mantel en das. Het eerstvolgende evenement is van 8 tot 11 augustus. Tickets zijn te koop via Eventbrite.

Meer informatie vind je op de website van Bothwell School of Witchcraft.

Harry Potter fan? Overnacht in Hagrid's huisje!

Beeld: iStock / oversnap


Volg Lonely Planet op Instagram