Ga gezellig glamperen in de Amerikaanse Catskills

Redactie Lonely Planet
Ga gezellig glamperen in de Amerikaanse Catskills

Even ontsnappen in de natuur, zonder stijl en comfort op te offeren? Deze cabins zijn precies wat je nodig hebt.

In wat ooit een verblijf was voor jagers en vliegvissers, biedt Eastwind Hotel & Bar een luxe kampeer-ervaring in de Amerikaanse Catskill-gebergten. Hoewel je in het hotel ook kunt overnachten in de 19 “normale” kamers, kun je er ook voor kiezen om in een van de drie Lushna Cabins een nacht door te brengen. De driehoekige huisjes zijn 15 vierkante meter groot en met een queen-size bed, BBQ gereedschap en een eigen badkamer kun je dit gerust de belichaming van “glamperen” noemen.

‘De cabins zijn het hele jaar door beschikbaar en zijn geïsoleerd voor de koude wintermaanden’, aldus Eastwind & Bar eigenaar Bjorn Boyer. ‘We hebben gemerkt dat de cabins hierdoor in de winter net zo populair zijn als in de zomer’.

Dit bericht bekijken op Instagram

Hey Sunday! We had a last minute cancellation and have a room available for a stay on Dec 31st! Book before someone else does. @minnieslaststand

Een bericht gedeeld door EASTWIND (@eastwindny) op

‘We zijn geïnspireerd door de locatie - het prachtige landschap van de Catskills - en door Scandinavische elementen, zoals simpliciteit en minimalisme’, voegt Boyer toe. ‘Gasten die hier verblijven vinden het fijn dat de accomodaties comfortabel en toegankelijk zijn, maar ook de kwaliteiten van kamperen biedt waardoor je je toch verbonden voelt met de natuur. Daarnaast zijn de cabins uiteraard ook erg geliefd bij Instagram-gebruikers’.

Als je liever binnen blijft en de natuur voor de kachel door het raam bewondert, zijn de “Bunk House” of “Hill House” misschien meer voor jou. Knus onder een wollen deken kun je in de kamers, uitgerust met draadloze geluidsinstallatie, espresso machine, fietsen, en een bibliotheek aan boeken rustig bijkomen van het dagelijkse leven. Voor aspirerende schrijvers biedt het hotel zelfs twee “Writer’s Studio’’, compleet met houten bureau, een retro-stijl typemachine en - niet onbelangrijk - een gezonde portie rust.

Het hotel heeft tot doel om het buitenleven naar binnen te brengen, en andersom. Gasten hebben naast hun eigen kamer toegang tot een bar met een terras, een farmers market, een sauna en er worden filmavonden en kleine openluchtconcerten georganiseerd. Aangezien je in de bergen slaapt, kun je je ook wagen aan verschillende buitenactiviteiten zoals fietsen, paardrijden, vliegvissen en zelfs skiën. En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, rijd je vanaf het hotel in minder dan drie uur naar New York City.

Op de website vind je de data voor alle “happenings” rondom het hotel.

Tijdens je verblijf een dag naar New York? Dit zijn vier hippe vintagemarkten waar je geweest moet zijn. 

Openingsbeeld: MundusImages / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram