Ga deze zomer naar de bioscoop op een boot in Praag

Redactie Lonely Planet

Met de zomer op komst maakt Praag zich klaar voor filmfans wereldwijd. Niet alleen met zomerse openlucht bioscopen, maar ook met een bioscoop op een boot.

Gelegen in Praag 7 is Kinolod, een gezellige bioscoopboot in de Holešovice wijk. Geheel met bar en stoelen, doet de bioscoop denken aan iets wat je zou verwachten in een hippe stad als Berlijn.

Films worden doordeweeks twee keer per dag getoond, op zaterdag drie keer. De films variëren van lokale arthouse films tot internationale blockbusters. Tsjechische films worden ondertiteld in het Engels, maar mocht je de boot willen bezoeken, check dan alsnog voor de zekerheid op de website.

In de zaal zijn 80 plaatsen beschikbaar, en en er is een airco aanwezig die in de zomer de ruimte koelt en in de winter verwarmt. Ook aan de waterkant wil oprichter Jakub Kováč in de toekomst voorstellingen organiseren, met een projector op een groot doek en comfortabele leunstoelen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Ode dneška je pro vás u nás v kině připraveno pohodlnější sezení. Těšíme se na vaši návštěvu!

Een bericht gedeeld door Kinoloď (@kino_lod) op

Kinolod draait overigens niet alleen om films. Het scherm kan aan het plafond worden vastgemaakt, waardoor een klein podium onthuld wordt. Het plan is om ook musicals en theatervoorstellingen hier te spelen.

Citytrip? Ga voor een perfect weekend in Praag.

Openingsbeeld: NisiriN / iStock