Festivalvibes op de glamping

Redactie Lonely Planet

Na ruim een jaar zonder festivals, kunnen we inmiddels niet anders dan hopen op een heerlijke festivalzomer. En daar hoef je niet eens alle festivals in het land voor af te gaan, je kunt ook gewoon naar de glampings van GOC! 

Op de pop-up glampings van Glamp Outdoor Camp is er geen gebrek aan festivalsfeer! Op toffe spots in de Nederlandse natuur kun je naar hartelust genieten van de festivalvibes die je zo hebt gemist. ‘s Ochtends zwetend je kleine tentje uitrollen om nog slaapdronken naar de dixie te wandelen, om daarna een kop koffie te zetten op de gasbrander (of een uur in de rij staan bij de koffietent met het bijkomend voordeel dat je dan meteen een kaasbroodje kunt bestellen) en te ontbijten met knakworstjes (of, zoals de redactie, met Pringles)... Het festivalleven, we zijn er gek op, maar van het idee van een festivalsfeer mét een beetje luxe worden we ook wel heel enthousiast. Gelukkig bieden de glampings van Glamp Outdoor Camp precies dat. 

De Air-tent | Foto: GOC

De zeven glampings van GOC liggen verspreid over het land, stuk voor stuk in prachtige natuurgebieden, waaronder de Veluwe, Loosdrecht en in Twenthe (waar je op een verlaten militaire basis slaapt). Wij brachten een bezoek aan de glamping op de Veluwe, waar de sfeer vanaf de eerste seconde al heerlijk ontspannen is. Verspreid over het terrein staan de tenten op hun gasten te wachten, van de knusse Kimi en de klassieke Awaji tot enorme safari lodges en de artistieke arcade. Waar je ook terecht komt, je vindt er hoe dan ook heerlijke bedden (die al opgemaakt zijn!), een koelkast, kookstel en meer. Sommige accommodaties hebben zelfs eigen sanitair! 

Eet heerlijk street food | Foto: GOC

Hoe comfortabel de tenten ook zijn, laat je vooral verleiden tot het ontdekken van de rest van het terrein. Op een centrale plek op de glamping vind je een food & drinks area waar je terecht kunt voor heerlijk street food verzorgd door verschillende lokale aanbieders. Denk aan heerlijke biefstuk van de BBQ, houtovenpizza’s en tapas. Op deze plek worden ook vaak activiteiten en entertainment georganiseerd en kun je socializen met andere bezoekers bij het kampvuur. Even verderop vind je een een bbq spot, en er staan ook hot tubs op het terrein. Heb je tijdens je verblijf nog vragen of wensen? Dan kun je de camp crew bereiken via de superhandige Glamp App. Laat die festivalzomer maar komen!

De glampings zijn geopend t/m 30 september; vanaf € 45 per nacht in het laagseizoen. Kijk voor alle locaties en meer informatie op glampoutdoorcamp.nl