Ferrero zoekt 60 mensen om Nutella te testen in Italië

Redactie Lonely Planet
Ferrero zoekt 60 mensen om Nutella te testen in Italië

Als je een liefhebber bent van chocola, dan is dit misschien wel je droombaan. Je wilt er misschien zelfs voor naar Italië verhuizen als je je hoort dat Ferrero, de maker van Nutella, 60 mensen in dienst wil nemen om producten te proeven.  

De succesvolle kandidaten zullen bekend staan als de “sensory judges” en naast het testen van de beroemde Nutella chocopasta is hun rol ook om de verschillende ingrediënten als cocao en hazelnoten te testen. Het is de eerste keer dat Ferrero op zoek is naar “non-professionals” voor de functies. Normaal worden de producten intern geproefd en getest. Het bedrijf zoekt gewone consumenten, die niet zijn opgeleid in voeding of de wetenschap van smaak, geen allergieën hebben en een computer kunnen bedienen. 

De gekozen kadidaten beginnen op 30 september en krijgen een cursus van drie maanden om hun zintuigen van smaak en geur aan te scherpen. Ze zullen de juiste terminologie leren om elke smaak en sensatie te beschrijven en daarna worden 40 sensory judges geselecteerd om twee testpanels te vormen. 

Kijk hier voor meer informatie over Ferrero. 

Openingsbeeld: NoDerog / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram