Bewonder adembenemende natuurbeelden van deze fotocompetitie

Redactie Lonely Planet
Bewonder adembenemende natuurbeelden van deze fotocompetitie

Van een gorilla die zijn verzorger omhelst tot de paringsdans van een zwarte korhoen: deze winnende foto’s van de BigPicture Natural World Photography Competition vertegenwoordigen de beste natuurfoto’s van de wereld.

Dit bericht bekijken op Instagram

Meet our 2019 competition winners! These incredible photos topped each of our 7 categories this year—and one took the grand prize. Visit our website to see the full gallery of all 2019 winners and finalists. Grand-Prize Winner: "Black Grouse Showing Off," Audun Rikardsen Aquatic Life: “Sea Dragon," @manepier Art of Nature: “Clouds of Salt,” @chiarasalvadori_ph Landscapes, Waterscapes, & Flora: “Duality," @armandsphotographie Terrestrial Wildlife: “Curious Bear," @mike_korostelev Winged Life: “Losing Wings," Piotr Naskrecki Human Nature: “The Human Touch,"@jamesgiff Pushing the Limit Photo Story: "Longest Migration," @matherpeter (first image in series shown)

Een bericht gedeeld door BigPicture (@bigpicturecomp) op

Dit jaar zijn voor de competitie weer verschillende situaties vastgelegd van zelden waargenomen dierlijk gedrag in de natuur. Er waren meer dan 6500 inzendingen uit 67 landen, met als doel om de biodiversiteit en de toenemende dreigingen op aarde tentoon te stellen. De hoofdprijs ging dit jaar naar fotograaf Audun Rikardsen uit Trømso in Noorwegen. Hij legde het verbluffende beeld vast van de paringsdans van een zwarte korhoen die op opzichtige wijze de aandacht van een vrouwtje opeist.

Het kostte Rikardsen drie jaar aan voorbereiding om dit shot, genaamd ‘Taking Centre Stage’, te maken. De foto is het gevolg van een gelukkig toeval, omdat Rikardsen oorspronkelijk de steenarend wilde fotograferen. Deze korhoen kwam echter steeds terug naar het plekje van de fotograaf en kreeg alsmaar meer vertrouwen voor de camera.

De competitie is opgesplitst in een aantal verschillende categorieën, zoals Terrestrial Wildlife, Winged Life, Landscapes, Waterscapes & Flora, Aquatic Life, Art of Nature en Human/Nature. De winnaar van laatstgenoemde categorie is fotograaf James Gifford met het vertederende beeld van een gorilla die zijn verzorger omhelst. Deze foto werd genomen in de Senkwekwe Gorilla Orphanage in het Congolese Virunga National Park.

De winnaar in de categorie Terrestrial Wildlife is Mikhail Korostelev voor zijn onderwaterfoto van een bruine beer die naar zalm vist in Rusland, en de winnaar in de Winged Life Categorie is Piotr Naskrecki met een foto van gevleugelde houtmieren op een bed van afgevallen vleugels in Gorongosa National Park in Mozambique.

Alle 50 foto’s worden getoond tijdens de jaarlijkse BigPicture tentoonstelling op 26 juni. Deze zal plaats vinden in de California Academy of Sciences in San Francisco.

Zelf mooie foto's maken? Dit is het geheim van een goede reisfoto.

Openingsbeeld: wmaster890 / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram