Tips voor jouw reis naar de Verenigde Staten

Gesponsord door esta-aanvragen.nl

Met de pandemie op z’n retour wordt het tijd om de reisplannen weer uit de kast te halen. Nog wat inspiratie nodig voor een reis naar de Verenigde Staten? Wij geven je tips én een overzicht van de formaliteiten die je moet regelen voor vertrek. 

Een bezoek aan de Verenigde Staten is een ware ontdekkingstocht op meerdere vlakken. Foodies eten zich een weg door een bruisende stad, zonaanbidders gaan lekker liggen bakken op de eindeloze stranden terwijl muziekliefhebbers achterover leunen in hun luie stoel bij de klanken van pingelende Westerngitaren. Of trek de bergen in voor weidse uitzichten en adem de frisse lucht in van een sequoiabos. En wie niet kan kiezen combineert dit alles in een klassieke (of minder traditionele) roadtrip. 

Relaxte roadtrips

Het avontuur roept! Met bijna 6,5 miljoen kilometer aan snelwegen die langs rode woestijnen leiden, langs torenhoge bergtoppen en door vruchtbare graanvelden die zich uitstrekken naar de horizon is het bijna zonde om dit land niet via de weg te ontdekken. Huur een auto of, nog beter, een camper en cruise langs de weelderige regenwouden van de Pacific Northwest of de schilderachtige landweggetjes van New England. De ene staat leent zich beter voor een roadtrip dan de andere: in het woestijngebied van New Mexico, Utah en Arizona in het zuidwesten kampeer je tussen het rijden door onder de sterrenhemel, bezoek je een aantal van de meest indrukwekkende nationale parken zoals die van Grand Canyon of Arches National Park. Of de stranden van The Great Lakes op in het noorden in Minnesota en Michigan. ’s Zomers pluk je bessen in de bossen en in het najaar maak je kans om het noorderlicht te spotten. Voor de complete beleving wijk je ook regelmatig af van de snelweg om de landweggetjes richting authentieke dorpen mee te pakken. 

De skyline van Los Angeles. choness / iStock

Verken het stadsleven

Het Amerikaanse continent barst van de veelzijdige steden met de Verenigde Staten als geboorteplaats van Los Angeles, Las Vegas, Chicago, Miami, Boston en New York City – stuk voor stuk metropolen waar de tijd nooit stilstaat en je kennismaakt met ontelbare culturen en keukens. Ook de iets minder grote steden voegen hun eigen unieke stijl toe aan de enorme Amerikaanse lappendeken die zich in al zijn verrassende verscheidenheid ontvouwt: de eclectische muziekscene van Austin, de ontspannen sfeer in het charmante Savannah, het vrijgevochten Portland met duurzaamheid hoog in het vaandel en het betoverende French Quarter van jazzminnend New Orleans. Wat je ook zoekt, in de VS zul je het zeker vinden! 

Make it happen

Wordt het een bezoekje aan the city that never sleeps, een roadtrip door het wilde westen of iets heel anders? Wat je ook kiest, bereid je goed voor op je reis naar de VS. Reizigers met een EU-paspoort die korter dan 90 dagen in Amerika willen verblijven hebben geen visum nodig, maar komen met een geldig paspoort en een ESTA in. Vraag deze elektronische inreisvergunning in ieder geval 72 uur voor aankomst aan met behulp van het ESTA formulier. Een ESTA blijft twee jaar geldig.
Het is handig meerdere betaalmiddelen mee te nemen, zoals contanten, een pinpas en een creditcard zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Controleer voor vertrek of je met je bankpas kunt pinnen buiten Europa.
Als je van plan bent een auto of camper te huren tijdens je reis, vergeet dan ook je rijbewijs niet. Een Nederlands rijbewijs is gewoon geldig in de Verenigde Staten, maar sommige verhuurbedrijven vragen ook om een internationaal rijbewijs.

Lonely Planet heeft dit artikel gecreëerd voor ESTA-aanvragen.nl. De tekst reflecteert niet noodzakelijkerwijs onze redactionele visie.

Openingsbeeld: MorelSO / iStock