Ervaar duurzaam Helsinki met service Think Sustainably

Redactie Lonely Planet
Ervaar duurzaam Helsinki met service Think Sustainably

Duurzaamheid is voor de meeste reizigers een belangrijk onderwerp en wanneer je naar Helsinki gaat, kun je gebruikmaken van een online service dat is opgezet vanuit de bezorgdheid van burgers over klimaatverandering. 

De online dienst Think Sustainably helpt inwoners en bezoekers om bewuste dagelijkse keuzes te maken, waarbij restaurants, attracties, winkels en accommodaties van de Finse hoofdstad worden beoordeeld met op maat gemaakte duurzaamheidscriteria. De service heeft ook een routeplannerfunctie waarmee reizigers emissievrije vervoersopties kunnen kiezen voor activiteiten in de stad. De service zit nog in de testfase, maar zal verder worden ontwikkeld met meer duurzame keuzes. 

Tijdens de ontwikkeling van de Think Sustainably-service werd er onderzoek gedaan naar wat de belangrijkste factoren zijn voor ecologische duurzaamheid. De service wil bedrijven aansporen om duurzaam te werken en het heeft er al toe geleid dat verschillende van hen wijzigingen hebben doorgevoerd, zoals het omschakelen naar mileuvriendelijkere opties voor energieverbruik.

Kijk voor meer informatie over Think Sustainably op de website. 

Openingsbeeld: Vaara / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram