Epische tocht: Green Mountain Loop

Redactie Lonely Planet
Epische tocht: Green Mountain Loop

De staat Vermont in New England is door en door landelijk: Vermont wordt gedomineerd door de Green Mountains, die over de hele lengte lopen (en waarnaar de staat is vernoemd), en gaat bijna geheel schuil onder bos, op een paar pittoreske boerderijen en stadjes na.

Met andere woorden, het is een uitstekende plek om te fietsen, vol serene, idyllische landschappen die je makkelijk kunt bereiken met de Green Mountains Loop, een mooie fietsroute door de hele staat met uitstapjes naar buurstaten New Hampshire en New York. Je begint te fietsen in Burlington en rijdt eerst richting de Canadese grens, dan oost- en zuidwaarts langs de rivier de Connecticut en fietst dan vele kilometers langs de oevers van het grote en prachtige Lake Champlain. Bijna net zo goed als de fietsroute is het op adem komen: Vermont staat ook bekend om zijn eten, van ahornsiroop en ambachtelijke kaas tot de beroemdste van zijn vele zuivelmerken, Ben and Jerry’s.

Waar? Vermont, New Hampshire en New York, VS
Afstand: 605 kilometer
Beste stuk: Fietsen langs de kustlijn van Lake Champlain
Tijd: Een week tot 10 dagen
Zeker inpakken: Een koelbox om Ben and Jerry’s-ijs in te vervoeren – een must voor pauzes

Meer details over de route en suggesties voor kampeerplekken vind je op adventurecycling.org.

Het volledige artikel met epische tochten vind je in het aprilnummer van Lonely Planet magazine. Deze kun je hier bestellen. 

Openingsbeeld: Dennis Coello


Volg Lonely Planet op Instagram