Emigreren? Dit zijn de beste landen om te wonen

Redactie Lonely Planet
Emigreren? Dit zijn de beste landen om te wonen

Droom je er van om om naar een ander land te verhuizen? Dit onderzoek toont aan welke landen het meest geschikt zijn om te wonen en werken als expat. 

Globehunters heeft met de Global Expat Index 2019 uitgezocht wat de beste plekken zijn om naartoe te verhuizen in 2019 en analyseerde daarvoor een aantal factoren zoals carrière, kosten van levensonderhoud, kwaliteit van leven en levensstijl. Er werden 34 OESO-landen gerangschikt waarbij IJsland op de eerste plaats staat.

IJsland scoorde eerste in de categorieën veiligheid en acceptatie van migranten, wat geruststellend zal zijn voor iedereen die van plan is daar te gaan wonen. De rest van de top tien landen zijn: 2. Oostenrijk 3. Canada 4. Nieuw-Zeeland 5. Duitsland 6. Zweden 7. V.S 8. Australië 9. Nederland en 10. Noorwegen. 

Mexico staat bovenaan als het gaat om werkgelegenheid, kosten van levensonderhoud en kosten van kinderopvang. Finland scoorde het hoogst op het gebied van geluk, natuurlijk de belangrijkste factor in iemands leven, waar je ook woont. Als je van plan bent lang te leven dan moet je naar Japan, het land staat bovenaan als het gaat om levensverwachting. En als je geld wilt verdienen is Zwitserland het beste land om te wonen. 

Bekijk hier de volledige Global Expat Index 2019. 

Openingsbeeld: seb_ra / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram