Dit zijn de elf mooiste verborgen dorpen van Spanje

Redactie Lonely Planet
Dit zijn de elf mooiste verborgen dorpen van Spanje

Als je uitgekeken bent op citytrips in Barcelona, Sevilla en Madrid, zijn deze prachtige Spaanse dorpen misschien het overwegen waard voor je volgende reis.

Op de lijst van mooiste dorpen in Spanje zijn onlangs elf nieuwe dorpen toegevoegd. De lijst, opgesteld door Asociación Los Pueblos Más Bonitos De España (letterlijk: Vereniging van Mooiste Dorpen in Spanje), benoemt de mooiste dorpen die het Spaanse land te bieden heeft. De vereniging, die uit 79 dorpen bestaat, is opgericht met als doel de mooiste onderbelichte dorpen in de spotlight zetten.

Het dorp Carmona in Cantabria. Foto: acongar / iStock

Dit zijn de elf dorpen die zijn toegevoegd voor 2019:
Bonilla de la Sierra in Ávila; Níjar in Almeria; Roda de Isábena in Huesca; Bagergue in Lleida; Potes in Cantabria; Tazones in Asturias; Carmona in Cantabria; San Martín de Trevejo in Cáceres; Viniegra de Arriba in La Rioja; Viniegra de Abajo in La Rioja; en Setenil de las Bodegas in Cádiz.

Deze elf pittoreske dorpen liggen verspreid door het hele land en hebben voor bezoekers genoeg te bieden. Setenil de las Bodegas, ook wel “de witte stad” genoemd, heeft zijn naam te danken aan de prachtige witte huizen die genesteld liggen in de grotten van de Río Trejo-klif. Veel van deze originele grot-huizen zijn bewaard gebleven, en zijn omgetoverd tot gezellige bars en restaurants. Ook Bagergue in Lleida is het bezoeken waard. Dit dorpje heeft minder dan 120 inwoners, maar naast een Romeinse kerk staat het dorp ook vol met gebouwen uit de 13e eeuw.

De in een grot genestelde barretjes van Setenil de las Bodegas. Foto: mmeee / iStock

Het project is opgericht om landelijke gebieden in Spanje te ondersteunen en om de bevolking in bepaalde regio’s te herwinnen. Hoewel stranden en steden nog altijd de ruggengraat van toerisme zijn, wil de vereniging met het project aantonen dat er voorbij de Spaanse kustlijn nog veel meer te beleven is.

Toch liever een citytrip? Ga op tapastocht in Sevilla!

 Openingsbeeld: Kite_rin / Shutterstock


Volg Lonely Planet op Instagram