Egypte verlaagt deze zomer kosten van toeristenvisa en attracties

Redactie Lonely Planet

Als stimulans om bezoekers terug te laten komen naar het land, verlaagt Egypte de kosten van toeristenvisa in juni, juli en augustus. Het heeft ook de toegangsprijzen voor alle archeologische vindplaatsen en musea gehalveerd.

Het Ministerie van Toerisme en Antiquiteiten van het land heeft het inreisvisum tijdelijk verlaagd van € 22,80 naar € 13,70 voor aankomsten in Luxor en Aswan. Het ziet ook af van de huurkosten voor alle bazaars en cafés die bij de archeologische vindplaatsen en musea van het land te vinden zijn, evenals halvering van de toegangsprijzen voor bezoekers. Hotels in Egypte zijn op 18 mei heropend met een capaciteit van 25% voor de rest van de maand, en vanaf 1 juni 50%.

Het land heeft een reeks nieuwe hygiëneregels voor hotels geïntroduceerd en ze moeten de gezondheidsrichtlijnen volgen die zijn opgesteld door de Egyptische regering en de Wereldgezondheidsorganisatie. Hotels moeten een verplichte desinfectie ondergaan voordat ze opnieuw worden geopend, en gasten zullen temperatuurtests voor COVID-19 krijgen. Voor elke hotelkamer is de capaciteit beperkt tot twee volwassenen en één kind.

Hotels worden gecheckt om er zeker van te zijn dat ze voldoen aan de nieuwe hygiënenormen, waaronder het verstrekken van maskers, handschoenen en persoonlijke beschermingsmiddelen aan personeel en gasten. Inchecken zal vanaf nu contactloos zijn met wegwerppennen, bagage wordt gesteriliseerd desinfectie handgel is beschikbaar. Elk hotel moet een eigen gezondheidsspecialist hebben om in te grijpen bij noodsituaties, en valet-services zijn momenteel niet toegestaan.

Premier Mostafa Madbouly heeft verklaard dat sommige activiteiten vanaf medio juni geleidelijk zullen worden hervat, en zal ook overwegen om later in juni dineren in restaurants met strikte veiligheidsmaatregel weer mogelijk te maken.

Openingsbeeld: narvikk / iStock