Een van 's werelds beste restaurants maakt maaltijden voor mensen in corona-frontlinie

Redactie Lonely Planet

Nu eetgelegenheden wereldwijd tijdelijk gesloten zijn, maakt een van 's werelds beste restaurants maaltijden voor mensen die werken in de frontlinie van de coronacrisis.

Eleven Madison Park ligt aan Madison Square Park in New York. Het restaurant heeft drie Michelin-sterren en won de hoogste prijzen tijdens de World’s 50 Best Restaurants awards in 2017. Na de sluiting door de pandemie, gaat Eleven Madison Park nu duizenden maaltijden per dag klaarmaken voor de mensen in de frontlinie en degenen die zwaar door de huidige crisis zijn getroffen.

De eigenaar, Daniel Humm gaat vanuit de keuken maaltijden verzorgen in samenwerking met Rethink Food NYC, dat samenwerkt met American Express om het initiatief te financieren. Rethink is een non-profitorganisatie die voedzaam overgebleven eten van supermarkten, restaurants, evenementen en bedrijfskantoren aanbiedt als goedkope of gratis maaltijden aan gezinnen in New York City die dit nodig hebben.

Rethink geeft nu geselecteerde restaurants financiële steun om het levensonderhoud van het personeel te ondersteunen, in ruil voor een distributiepunt voor Rethink om getroffen gemeenschappen te bedienen. Naast het primaire doel om maaltijden te kunnen verstrekken aan degenen die ze nodig hebben, biedt het programma ook voordelen voor restaurants die te maken hebben met sluiting.

Op dit moment maken 12 chef-koks uit Eleven Madison Park maaltijden voor degenen die aan de frontlinie van de pandemie leven en voor degenen die gewoonlijk zouden vertrouwen op voedselbanken, waarvan er vele momenteel gesloten zijn. Op volle capaciteit verwachten ze meer dan 2000 maaltijden per dag te kunnen produceren.

'Het belangrijkste dat wij allemaal kunnen doen, is manieren vinden om de gezondheidswerkers in de frontlinie van deze strijd en degenen die worstelen om te overleven te ondersteunen', zegt Daniel Humm. 'We zijn dankbaar dat het team door deze samenwerking zo’n belangrijke bijdrage kan doen. Dit is natuurlijk een buitengewoon moeilijk moment voor New York, en dit programma heeft ons team de kans gegeven om niet alleen mensen te helpen, maar ook om te doen waar ze van houden: koken. '

Openingsbeeld: Rethink