Een treinreis door het ultieme herfstparadijs

Redactie Lonely Planet
Een treinreis door het ultieme herfstparadijs

Het is oktober en de herfst is in volle glorie. Groene blaadjes kleuren gestaag goudgeel tot er een schilderachtig najaarspalet resteert. Ook zo’n herfstfan? Dan is deze treinreis door de Alpen net iets voor jou.

De Vigezzina-Centovalli spoorweg, een historische rails in de Alpen die van Italië naar Zwitserland loopt, organiseert een herftsttocht met het doel om bezoekers het pracht en praal van moeder natuur in het najaar te laten zien. Het treintje rijdt in gestaag tempo van de Italiaanse Alpenstad Domodossola naar Locarno in Zwitserland.

De Foliage trein legt 52 kilometer af en gaat over maar liefst 82 bruggetjes van Italië naar Zwitserland en weer terug. Je kunt in zowel Zwitserland als Italië in- en uitstappen maar dat kan ook onderweg in de Italiaanse Vigezzo vallei of in Centovalli in Zwitserland.

De haltes zijn in historische dorpjes zoals Santa Maria Maggiore en Malesco, elk met hun eigen kleine musea, heiligdommen, goed behouden centra en heerlijke keukens waar je van kunt genieten terwijl de herfst je omringd met zijn prachtige palet.

De trein rijdt van 13 oktober tot 14 november en het wordt aangeraden om je tickets vooraf te kopen en alvast te bedenken in welke dorpjes je wilt stoppen. Je tickets staan namelijk garant voor leuke kortingen.

Voor meer informatie of tickets voor dit idyllische treinreisje ga je naar de website of Facebookpagina van de Vigezzina-Centovalli spoorweg. 

Meer inspirerende treinreizen vind je hier. 

Openingsbeeld: rusm / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram