Een legendarisch wijnfestival vindt deze zomer plaats in Zwitserland

Redactie Lonely Planet

Een legendarisch wijnfestival dat slechts eenmaal per een jaar of 20 plaatsvindt, staat gepland voor deze zomer.

Fête des Vignerons is een gigantisch drieweeks wijnfestival dat plaatsvindt in het Zwitserse Vevey, van 20 juli tot 11 augustus. Het is een enorm spektakel dat wordt georganiseerd in een speciaal gebouwd stadion op de Place du Marché, met zo’n 20.000 bezoekers en een podium zo groot als een Olympisch zwembad. In de loop van drie weken worden de gelukkigen met een ticket getrakteerd op muziek, dans, toneel, een parade en heel veel wijn, met het meer van Genève en de Zwitserse Alpen op de achtergrond.

Het feit dat het festival deze zomer plaatsvindt, is de reden waarom Vevey werd genoemd als een van onze beste bestemmingen in Europa voor 2019. Fête des Vignerons is een van de grootste en oudste festivals ter wereld, daterend uit 1797 en sindsdien groeiende in grootte en spektakel. De datum van het festival (dat slechts om de 20-25 jaar plaatsvindt), wordt bepaald door raadsleden van de Confrérie des Vignerons, de organisatie die toezicht houdt op het festival. In 2016 werd Fête des Vignerons zelfs erkend door Unesco op de immateriële lijst van cultureel erfgoed als een 'levende traditie’.

De vraag naar tickets zal groot zijn en hotels in Vevey zullen naar verwachting snel uitverkocht zijn. Mocht je daar geen accommodatie kunnen vinden dan is Montreux vlakbij, Genève is een uur rijden en Lausanne slechts 15 minuten. Er zijn vijf ticketcategorieën met prijzen variërend van zo’n €70 tot €270. Deze kun je hier kopen. 

Openingsbeeld: CaptureLight / iStock