Een dierentuin in Wales heeft een bejaardentehuis voor luiaards geopend

Redactie Lonely Planet
Een dierentuin in Wales heeft een bejaardentehuis voor luiaards geopend

Een dierentuin in Wales heeft een heel bijzonder bejaardentehuis geopend, de bewoners zijn namelijk luiaards! Er zijn momenteel twee gepensioneerde luiaards bij Folly Farm: opa Tuppee van 24 jaar oud en oma Lightcap van 34. 

Volgens Tim Morphew, opzichter van de dierentuin, kan Tuppee net als veel oudere mannen soms een beetje chagrijnig zijn of zich misdragen, maar hij is vanbinnen eigenlijk een softie. Lightcap is de op vier na oudste luiaard in een Europese dierentuin en heeft echt een eigen willetje. Het openen van een luiaardbejaardentehuis is grotendeels gedaan voor het behoud van de dieren. Luiaards zijn bejaard wanneer ze midden twintig zijn. Net als andere zoogdieren hebben oudere luiaards moeite met zich voort te planten en dierentuinen maken dan vaak plaats voor een jonger paartje.

Volgens de opzichter biedt het tehuis een manier om andere dierentuinen in heel Europa te helpen. 'We zijn allemaal toegewijd aan de verzorging van onze dieren en willen dat ze hier nog jaren zullen zijn voor toekomstige generaties. Oudere dieren een plekje geven waar ze kunnen genieten van hun pensioen is een belangrijk onderdeel van de instandhouding van de soort’. Het tehuis is een grote verwarmde kamer met klimrekken van natuurlijk takken, touwen en nestkasten om in te relaxen. Er zijn ramen van dubbel glas, zodat bezoekers de luiaards kunnen zien, zonder ze te storen. 

Kijk voor meer informatie over Folly Farm op de website. 

Nog geen genoeg van luiaards? Lees ook: Vakantie vieren tussen de luiaards in Costa Rica.  

Openingsbeeld: silvia cozzi / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram