Een biertje in je blote bips: Londense pub wordt nudistenbar

Redactie Lonely Planet
Een biertje in je blote bips: Londense pub wordt nudistenbar

Een legendarische Soho-pub heeft onlangs een nudistenlicentie gekregen, wat betekent dat je in de bar kunt genieten van een biertje of glas wijn terwijl je poedeltje naakt bent.

De Coach & Horses op Greek Street, dat opende in 1847, is een beroemde pub in Londen. De bar werd bezocht door schrijvers en kunstenaars en werd bekend bij het grote publiek door journalist Jeffrey Bernard, die erover schreef in zijn column in de Spectator. Onder leiding van Norman Balon “de meest onbeschofte barman van Londen”, was de pub tot 2006 ook het decor van het beroemde toneelstuk “Jeffrey Bernard is Unwell” van Keith Waterhouse, een eerbetoon aan de meest beruchte patron.

De huidige eigenaar Alistair Choat vecht om onafhankelijk te blijven, terwijl er steeds meer café- en restaurantketens openen in de stad. hij runt de Coach nu 12 jaar en maakte een aantal jaar geleden de beslissing om de eerste vegetarische pub in Londen te worden. Nu maakt hij een nog opvallendere stap door de eerste nudistenbar van de hoofdstad te worden.

De pub kreeg onlangs een nudistenlicentie, wat betekent dat zowel bezoekers als het personeel kunnen genieten van een biertje in hun blootje. Je kunt echter niet gewoon naakt binnen komen lopen. De naaktheid moet van tevoren worden afgesproken tijdens speciale gelegenheden. 

Openingsbeeld: master1305 / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram