Duurzame verhalenverteller: Soraya Abdel-Hadi

Redactie Lonely Planet

Soraya Abdel-Hadi wil mensen helpen bewustere beslissingen te nemen over reizen en de natuurlijke wereld te verkennen, ook als ze niet ver van huis kunnen reizen.

Via haar blog Soraya.earth en Instagram pakt Soraya Abdel-Hadi een vraag aan die alle milieubewuste reizigers bezighoudt: hoe combineer ik een liefde voor reizen met de wens om de aarde te beschermen? Voor haar is eerlijkheid de beste plek om te beginnen.

‘Als je ervoor kiest om op welke manier dan ook te reizen, zal er een voetafdruk zijn,’ zegt Soraya. Om de omvang ervan te verkleinen, moedigt ze mensen aan om compromissen te sluiten en naar elk onderdeel van hun reis te kijken: hoe ze reizen, waar ze verblijven, zelfs welke bestemming ze kiezen. Maar de belangrijkste aspecten zijn de keuzes die reizigers maken nadat ze zijn aangekomen: kiezen ze voor lokale ondernemers? Zijn ze zich bewust van hun posts op sociale media?

‘Ga heel bewust om met elke beslissing die je neemt, en dat geldt ook voor je verhalen: wiens verhalen je vertelt en hoe je ze vertelt’, zegt ze. ‘Duurzaam reizen gaat niet alleen over hoe je er komt, of dat je shampoo zonder verpakking meeneemt, het gaat ook over hoe je omgaat met mensen op de locatie die je bezoekt en wat je kiest om te doen als je daar bent.'

Foto: Soraya Abdel-Hadi  

Soraya heeft een no-flight-jaar achter de rug - een belofte waarvan ze toegeeft dat die gemakkelijker af te maken was door de reisbeperkingen van 2020 - maar omdat ze helemaal niet kon reizen, werd ze creatief met haar blog en Instagram. Ze promootte lokale wandelingen en "micro-avonturen" en moedigde mensen aan om nieuwsgierig te blijven en contact te maken met het buitenleven, waar op de wereld ze ook zijn.

Ze was blij verrast over het aantal paden in haar omgeving waarvan ze niet eens wist dat ze bestonden, wat haar deed nadenken over hoe moeilijk de eerste stap kan zijn voor mensen die niet weten waar ze heen moeten. Een van haar nieuwste projecten is mensen helpen bij het vinden van die routes.

Foto: Soraya Abdel-Hadi  

‘Mijn reizen zijn meestal gericht op natuur en natuurbehoud, zowel in het VK als in het buitenland. Er is een heel gedeelte van onze gemeenschap dat niet naar buiten gaat. Waarom? Hoe kunnen we alle verschillende barrières die in de weg staan ​​identificeren en helpen wegnemen, zodat we een diversere outdoor community kunnen krijgen?’ 

Ze heeft ook haar eigen rol in het reismedialandschap opnieuw geëvalueerd en heeft onlangs toegezegd meer foto's van zichzelf over haar avonturen te delen, ondanks een afkeer hiervan. Door dit te doen, hoopt ze een beetje meer diversiteit in de outdoor-, avontuur- en duurzaamheids communities te promoten. ‘Ik vind rolmodellen heel belangrijk,’ zegt ze. ‘We moeten verschillende mensen met verschillende achtergronden zien die hun ervaringen met buitenactiviteiten en verschillende soorten reizen delen.’ 

Openingsbeeld: Soraya Abdel-Hadi