Duurzaam overnachten: Volcanoes Safaris in Oeganda

Redactie Lonely Planet

Volcanoes Safaris biedt luxe lodges en tochten naar berggorilla’s en chimpansees in Oost-Afrika. Hun model beschermt en behoudt de indrukwekkende natuur en cultuur van de regio. Je kunt kiezen uit een lodge in Rwanda en drie in Oeganda, of een safari met meerdere lodges boeken, waarbij €85 van elke boeking ten goede komt aan het Volcanoes Safaris Partnership Trust, een non- profitorganisatie die lokale gemeenschappen en natuurbescherming ondersteunt. 

In Mount Gahinga Lodge in Oeganda, aan de voet van de Virunga-vulkanen naast nationaal park Mgahinga Gorilla, verblijf je in een luxe banda (stenen hut met papyrusdak) en ga je op zoek naar gouden apen of bedreigde berggorilla’s. Volcanoes Bwindi Lodge in Oeganda kijkt uit over het oeroude Bwindi Impenetrable Forest en biedt gorillatochten. Vanuit de eclectische en moderne Kyambura Gorge Lodge aan de rand van het Oegandese nationale park Queen Elizabeth kun je chimpansees zoeken in een diepliggend bos. Verleng je bezoek in Rwanda bij de Virunga Lodge, een verzameling van tien banda’s op een bergkam met uitzicht op de Virunga-vulkanen en de Musanze-vallei, een ideale uitvalsbasis voor gorillasafari’s.

In de buurt

Bij elk hotel kun je veel sociale projecten bezoeken en ondersteunen, waaronder Bwindi Bar bij de Bwindi Lodge, een gemeenschapsrestaurant en opleidingsplaats, en een koffiecoöperatie van vrouwen in de buurt van de Kyambura Gorge Lodge. 

Lodge vanaf €270 per persoon; volcanoessafaris.com