Dubai opent hoogste lounge ter wereld

Redactie Lonely Planet

Dubai staat met zijn hypermoderne en torenhoge gebouwen bekend als een stad van uitersten, maar de stad lijkt ook vaak zichzelf te willen overtreffen. Op de 152, 153 en 154e verdieping van de Burj Khalifa in Dubai, het hoogste gebouw ter wereld, is een nieuwe lounge geopend waarbij je kunt lunchen op een recordhoogte van 575 meter.

Dit bericht bekijken op Instagram

A world of mesmerizing dreams. #BurjKhalifa Photo credit: @kamilarigobeli

Een bericht gedeeld door At the Top, Burj Khalifa (@atthetopburjkhalifa) op

De ruimte wordt simpelweg The Lounge genoemd, en bestrijkt drie verschillende verdiepingen inclusief een buitenterras, die 30 verdiepingen hoger ligt dan de vorige recordhouder, restaurant At.mosphere in hetzelfde gebouw.

Thee en hapjes worden in The Lounge geserveerd van 12:30 tot 16:00, en vanaf 17:30 kun je verschillende cocktails krijgen. Let wel op: alcohol is over het algemeen verboden in Dubai. Voor een cocktail betaal je dus, al helemaal op deze locatie, de hoofdprijs. Verder wordt er in de lounge dagelijks live muziek gespeeld, met optredens van verschillende internationale artiesten.

Het hoogste gebouw ter wereld: de Burj Khalifa. Foto: JunotPhotography / iStock

De 828-meter hoge Burj Khalifa opende in januari 2010, zes jaar na de start van de bouw. Sinds die tijd heeft het gebouw verschillende records gevestigd, zoals ’s werelds langste lift, de hoogste vuurwerkshow en de grootste licht-en-geluidshow in een enkel gebouw.

Dubai maakt zich nu klaar voor het organiseren van de Expo in 2020, waardoor er weer een aantal unieke projecten in de planning staan. Naar verwachting zal er dan, naast het nieuwe Museum of the Future, ’s werelds hoogste “infinity”-pool in the Burj Khalifa geopend worden.

Citytrip naar Dubai? Dit moet je zeker doen.

Openingsbeeld: xavierarnau