Dubai geeft reizigers gratis simkaart bij aankomst vliegveld

Redactie Lonely Planet

Hoewel er genoeg opties zijn, kan het contact houden met het thuisfront tijdens het reizen soms nog best lastig zijn. Dubai wil het reizigers wat makkelijker maken en geven een gratis simkaart weg wanneer je aankomt op het vliegveld. 

Elke reiziger die landt op Dubai International Airport krijgt een pakket met daarin een lokale simkaart. Op de kaart staan drie belminuten en 20MB aan data, zodat je ‘m direct kunt gebruiken. De kaart is maximaal 30 dagen geldig en afhankelijk van hoe lang je in de stad bent, kun je je sim opladen met een van de drie servicepakketten: een driedaagse bundel kost €6 voor 150MB en 10 belminuten, voor een week krijg je voor €13 20 minuten en 500MB en het 14-daagse pakket kost €26 voor 2GB en 40 minuten. De gratis simkaart krijg je bij de paspoortcontrole en is voor iedereen van 18 jaar of ouder, ongeacht je er bent met een visit visa, een visum bij aankomst of een transit visa. 

De service maakt onderdeel uit van het Happiness Project, waarbij de overheid graag wil bijdragen aan een positieve ervaring en een aangename reis van bezoekers van het land. 

Openingsbeeld: Nikada / iStock