Droombaan voor twee personen op eiland Noord-Wales

Redactie Lonely Planet

Als je er altijd van hebt gedroomd om op een prachtig eiland te wonen, dan is deze baan van Bardsey Island voor de kust van Noord-Wales misschien wat voor jou!

Er zijn twee posities vrijgekomen op het eiland, dat een thuis biedt aan onder andere zeehonden, papegaaiduikers en 310 soorten vogels. Voorwaarde is wel dat je zowel Engels als Welsh spreekt. Het Bardsey Island Trust is op zoek naar twee mensen die fulltime op het eiland wonen als opzichter en parttime assistent-opzichter. Omdat het gaat om een contract voor drie jaar en je samenwoont op het eiland, is het heel geschikt voor een stelletje of twee vrienden die samen solliciteren. Sollicitanten moeten fysiek in een goede conditie zijn en in staat zijn om in een uniek deel van Wales te wonen als onderdeel van de kleine gemeenschap.

Het eiland is een Nationaal natuurreservaat en heeft een rijke geschiedenis van bezetting, met meer dan 20 monumentale gebouwen. Tien van de gebouwen zijn tijdens de zomermaanden open voor bezoekers, waar zo'n 2000 mensen per jaar op af komen. De opzichter en assistent zijn verantwoordelijk voor de zorg en het onderhoud van de infrastructuur van het eiland, inclusief het beheren en verzorgen van de verhuurde gebouwen, het verwelkomen van bezoekers en het vertegenwoordigen van de stichting op het eiland.

Het loon bedraagt zo’n €18500 per jaar voor de opzichter en €8900 voor de assistent. Accommodatie en huishuidelijke rekeningen zijn hier bij inbegrepen. Kijk hier voor meer informatie. 

Lees ook: Spendeer een heerlijk weekend in Cardiff. 

Openingsbeeld: tirc83 / iStock