Dit zijn de winnende foto’s van Ocean Art 2019

Redactie Lonely Planet

De winnaars van de Ocean Art Underwater Photo Competition zijn bekend gemaakt. De ingezonden foto’s voor de achtste editie van de fotowedstrijd waren van extreem hoog niveau. De indrukwekkende foto Crab-Eater Seal van Greg Lecoeur won de hoofdprijs, maar er zijn nog veel meer winnaars.

Deze prestigieuze fotowedstrijd, die georganiseerd is door de Underwater Photography Guide, is één van de grootste natuurfotowedstrijden in de wereld. Er deden dan ook fotografen mee uit 78 landen en er is in totaal voor $85.000 aan prijzen weggegeven. Er was dit jaar veel concurrentie en volgens de organisatie zijn de ingezonden foto’s van een hoog niveau.

Winnaar in de categorie “Blackwater ” is Fabien Michenet

Tijdens deze editie van Ocean Art zijn ook twee nieuwe categorieën geïntroduceerd, namelijk Concervation en Blackwater diving. Deze nieuwe categorieën hebben voor een overweldigende inzending foto’s gezorgd en het niveau nog meer opgeschroefd. Beide categorieën worden dan ook wel als hoogtepunten van dit jaar gezien.

De wedstrijd bestaat uit veel verschillende categorieën en winnaars, maar Greg Lecoeur wist met zijn foto de hoofdprijs in de wacht te slepen. Zijn foto van een zeehond die zich door het ijzige water van Antarctica manoeuvreert is gemaakt tijdens een duikexpeditie bij het Antarctische Schiereiland. De winnaar van de Rising Star Photographer Award is Jules Casey. Met haar adembenemede foto van 6 jonge zeepaardjes greep ze net naast de hoofdprijs, maar wist ze zich wel op de eerste plek van de categorie Novice Macro te positioneren. 

Winnaar in de categorie “Novice Macro” is Jules Casey

De jury van deze achtste editie van Ocean Art bestaat uit de onderwaterfotografen Tony Wu, Martin Edge en Marty Snyderman die worden ondersteund door de uitgever van Underwater Photography Guide, Scott Gietler. De uitgever was vooral onder de indruk van de winnende foto in de nieuwe categorie Conservation, die krachtige emoties losmaakte.

De andere categorieën zijn Wide Angle, Macro, Marine Life Behavior, Portrait, Coldwater, Nudibranch, Supermacro, Reefscapes, Underwater Art, Novice Wide Angle, compact Wide Angle en Compact Macro. Benieuwd naar de foto’s in deze categorieën? Kijk dan hier voor meer informatie en alle winnende foto’s.

Openingsbeeld: Crab-Eater Seal | Best of Show | Gemaakt in Antarctica | Greg Lecoeur