Dit zijn de winnaars van fotowedstrijd Ocean Art

Redactie Lonely Planet

De winnaars van de zevende editie van de Ocean Art Underwater Photography Contest zijn bekend. Volgens de organisatoren lag het niveau erg hoog dit jaar. De prachtige foto van drie "dansenden" roggen (Mobula japanica) van Duncan Murrell ging er met de hoofdprijs vandoor. 

De juryleden zagen dit jaar duizenden inzendingen uit 70 verschillende landen voorbijkomen, waaruit ze een definitieve selectie van winnaars kozen binnen de verschillende categorieën. De roggen werden gefotografeerd in Honday Bay in de Filippijnen en won "Best of Show".

Francois Baelen won met zijn foto van een moeder bultrug en haar als in de categorie "Wide Angle"

De foto van François Baelen waarop een bultrug en haar kalf in Réunion Island te zien zijn, kreeg de eerste prijs in de "Wide Angle" categorie. Baelen vertelt over dit unieke shot: ‘de ontmoeting vond plaats in september 2018 op het eiland Réunion waar bultruggen paren en bevallen. De moeder was op 15 meter diepte aan het rusten, terwijl haar kalf aan de oppervlakte genoot van zijn nieuwe mensenvrienden’. 

De jury van Ocean Art 2018 bestond uit onder meer de prestigieuze onderwaterfotografen Tony Wu, Martin Edge, Marty Snyderman en uitgever van Underwater Photography Guide Scott Gietler. In totaal werd er meer dan $80.000 aan prijzen uitgereikt aan de winnaars. 

Winnaar in de categorie "Macro" is Jeff Milisen

Kijk hier voor meer informatie en alle foto’s van de winnaars. 

Wil je zelf ook mooi foto's maken tijdens je reis? Ga dan eens op fotografietour! 

Openingsbeeld: “Devil Ray Ballet”. Best in Show. Gemaakt in Honda Bay, Palawan, Filipijnen. Foto: Duncan Murrell