Dit zijn de tofste campers voor 2019

Redactie Lonely Planet

Reizen per camper is nog nooit zo populair geweest en wij snappen wel waarom mensen houden van deze manier van reizen. De faciliteiten die op campings worden aangeboden zijn beter dan ooit, maar ook de campers en caravans zelf veranderen in zeer geavanceerde en slimme huizen op wielen. Kijk mee naar de favorieten van 2019. 

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Land Ark RV (@golandark) op

Land Ark RV’s Don Draper trailer

De Draper-trailer is een creatie van het Amerikaanse bedrijf Land Ark RV. De stoere en robuust uitziende trailer biedt plek voor vier personen: twee in de slaapcabine en twee op de slaapbank. Het heeft een grote hardhouten veranda die begaanbaar is vanaf de schuifdeur, een douche en een heleboel ramen om zoveel mogelijk licht binnen te laten. 

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Le monde de l'énergie (@lemondedelenergie) op

Nissan’s elektrische camper

Nissan kondigde in 2018 aan dat het behalve de lancering van zijn nieuwe gewone campers, ook een e-NV200 camper ging introduceren, volledig aangedreven door een 40kWh-batterij, zonder uitstoot. Hij kan tot maximaal 200 tot 300 kilometer in een keer aflegging en het kost ongeveer 7,5 uur om de batterij weer op te laden. 

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Hitch Hotel (@hitchhotel) op

Hitch Hotel’s kleine trailer zonder wielen

Je kunt het bijna niet kleiner krijgen dan deze uitklapbare, wielloze caravan die in 2018 door een Californisch bedrijf op de markt werd gebracht. Het Hitch Hotel wordt bevestigd aan de trekhaak en biedt plek voor mountainbikes, kampeerspullen of andere uitrusting. Als je eenmaal bent aangekomen op de plek waar je wilt kamperen, kun je door het uitklapbare systeem een slaapcabine tevoorschijn toveren, met genoeg plek voor twee personen. 

Openingsbeeld: cookelma / iStock